İstanbul hava durumu, Kar ne zaman yağacak?

Hava sıcaklığı 8 derece kadar düşecek. İşte haftanın hava durumu, Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak?

 İstanbul hava durumu, Kar ne zaman yağacak?
İstanbul hava durumu, Kar ne zaman yağacak?
GİRİŞ 23.12.2014 14:12 GÜNCELLEME 23.12.2014 14:12

Meteoroloji uyarı yayınladı bugün 5 bölgede kar yağışı etkili olacak. 

Meteorolojiden gelen hava durumu açıklamasına göre kar yağışı bugün iç ve doğu bölgelerde etkili olacak. Kar yağışının yoğun bir şekilde etkili olduğu Uludağ yolu ise kapandı bir çok araç geri dönmek zorunda kaldı.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin açıklamasına göre kar yağışı getiren soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklarda ani düşmeler oldu. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerinde 3 ila 8 derece arasında düşecek. İyi haber ise hava sıcaklığının yarından itibaren yeniden yükselecek olması. 

Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse, "Şu an itibarıyla yakın bir tarihte İstanbul'un kar yağışı alması beklenmiyor, 15-20 Ocak 2015'den itibaren İstanbul kar yağışı alacak" dedi.

İstanbul'a kar ne zaman geliyor?   

Köse, yurt genelindeki hava durumu ve İstanbul için kar yağışının beklendiği tarih hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulundu. 

İstanbul'un kışının genellikle ocak ortasında başladığını ifade eden Köse, şunları kaydetti: "Şu an itibarıyla yakın bir tarihte İstanbul'un kar yağışı alması beklenmiyor, 15-20 Ocak 2015'den itibaren İstanbul kar yağışı alacak. Geçtiğimiz yıllarda bu tarihlerde bir günlük kar yağışı alıyorduk. Bu sene bizi teğet geçti. Kartepe, Kartalkaya o tarafların tamamı aldı ama İstanbul'u teğet geçti. 28 Aralık'ta yine bir soğuk hava dalgası var, yine yağışlar görülecek. İstanbul klasik kış yağışlarını yağmur şeklinde alacak." 

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLECEK

Kar yağışı bugün iç bölgelerde etkili olacak. Kıyı bölgelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına meteoroloji uyarı yaptı. 

KAR ALARMI VERİLER İLLER

Bilecik çevresi, Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Eskişehir ve Çankırı kar yağışı ve karla karışık yağmur, Rize ile Artvin'de kar ve karla karışık yağmur çok etkili olacak. 

Bitlis ve Şırnak'ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek. 

Mardin, Batman ve Siirt'te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Uludağ'a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağışı sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor.

Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

BOLU DAĞI KAR ALTINDA

Meteorolojinin alarm verdiği kar yağışı ilk olarak D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinden itibaren ulaşımda aksamalara sebep oldu.  Abant, Kartalkaya ve Düzce Topuk Yaylası mevkilerinde de kar yağışı etkili oldu. 

Bolu'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Bolu kent merkezi karla beyaza büründü. Bolu'nun yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerinde ve köylerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Sabah işyerlerine gitmek için yola çıkacak olanlar araçlarının üzerindeki karları temizlerken, çocuklar kar yağışıyla sevince bürünerek oyunlar oynadılar.

Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde ise kar yağışı ulaşımı etkiledi. Bolu Dağı'nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri alarma geçerek sabaha kadar güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutarken, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım yavaşladı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi yetkilileri sürücülerin kış şartlarına uygun araçlarla yola çıkmalarını, yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Kayak merkezi Kartalkaya'da ise otel işletmecileri kar yağışının sevincini yaşadılar. Kartalkaya'da yoğun kar yağışı sonucu pistlerde kar kalınlığı 30 santime, doğa harikası Abant'ta ise kar kalınlığı 20 santime ulaştı.

DOĞU BUZA ÇEKTİ

Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Kar kalınlıkları ise Erzurum'daki kayak merkezlerinden Palandöken'de 15, Konaklı'da 20, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 18, Kop Dağı'nda 15 santimetre ölçüldü.
Soğuk hava nedeniyle bölgede araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince başlatılan kar temizleme çalışmaları sürüyor.

FIRTINA UYARISI

Meteorolojiden bugün için fırtına uyarısı da geldi. Batı Akdeniz'de bugün sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı 5 ila 7 fırtınamsı rüzgar, Antalya körfezinde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Çok bulutlu, doğusunun aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, Bilecik çevreleri ile Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte, Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.  

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı; K.Maraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ilk saatlerde hafif olmak üzere Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimler ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Ş.Urfa, G.Antep ve Kilis çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Mardin ve Siirt'in yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Mardin, batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı