İş sağlığı ve güvenliği alanında işbirliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Protokolü" imzalandı

İş sağlığı ve güvenliği alanında işbirliği
İş sağlığı ve güvenliği alanında işbirliği
GİRİŞ 22.12.2014 11:07 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:07

Hacettepe Üniversitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeline yönelik eğitim programları hazırlayacak, talep doğrultusunda bilimsel araştırma ve danışmanlık hizmeti verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Protokolü" imzalandı.

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, protokole, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Murat Tuncer imza attığı belirtildi.

Protokolde, Hacettepe Üniversitesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında halen görev yapan personelin gereksinimlerine yönelik olarak eğitim programlarının hazırlanma ve yürütülmesine ilişkin hükümlerin yer aldığı kaydedilen açıklamada, Bakanlığının talepleri doğrultusunda bilimsel ve akademik araştırma ve danışmanlık hizmetleri verileceği ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki uzman ve uzman yardımcılarının iş sağlığı ve güvenliği alanında akademik kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanan protokol kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği alanında öncelikle kısa süreli kurs programlarının düzenleneceği bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ayrıca, kurs programlarının yanı sıra çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmesine yönelik maddeler de protokolde yer almaktadır.

Düzenlenecek eğitim programların içeriği ve zaman planlaması Bakanlık ve Üniversite yetkililerinin oluşturacağı Koordinasyon Kurulu tarafından yapılacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan bu protokol kapsamında sunulan hizmetler ile 'iş sağlığı ve güvenliği' alanında kanıta dayalı bilimsel araştırma ve çalışmaların yapılması da amaçlanmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi