Binlerce kuş yuvasız kaldı

Mersin'in cadde, Sokak ve parklardaki ağaçlara yapılan yapay ışıklar binlerce kuşun yuvasız kalmasına neden oldu.

Binlerce kuş yuvasız kaldı
Binlerce kuş yuvasız kaldı
GİRİŞ 22.12.2014 11:46 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmet Miras'ın haberi

Mevsimlere göre yuvalama yapan binlerce  kuşlar, ağaçlardaki yapay ışıkların renklerinden ürkmesi ile yuvalarını terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Kuş bilimcileri Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ağaçlara  sarmaşık gibi sarılan  ışıkların bir skandal olduğunu söylediler.

Kuş türlerini araştırmak için Mersin'in Silifke İlçesi Göksu deltası kuş cennetine gelen   Hindistan Goa Üniversitesi Kuş bilimcileri 'Mersin ekolojik değerlerin kıymetini bilmiyor. Dünyada Kırmızı Bültenler arasında olan 12 tür kuş Mersin bölgesinde yaşamlarını sürdürüyor. Bu kuşları izlemek için Mersin'e geldik. Genç ve canlı olan bir tür ağaçların gövdelerine ve dallarına metrelerce sarılan yapay ışıklar hiç yakışmamı. Binlerce kuşun konakladığı dinlendiği ağaçlardan kuş seslerini duyamaz hale gelirsiniz.” diye konuştu.

'Her geçen gün biraz daha yok olan kuş türleri ve yaban hayat canlıları daha fazla yok olmadan ağaçları doğal haline bırakılması gerekir' diyen ekolojik değerleri koruma adına konuşan Mehtap Sürmeneci. 'Bu ışıkların ağaçlardaki kuşlara ve diğer canlılara korku vererek, yaşadıkları ağaçları terk edeceklerini bilmeleri gerekir. Belediye bünyesinde görev alan danışmanlar ziraat mühendisleri, veteriner ve birçok akademisyenler var. Kullanılan armatürlerin ve lambaların yanlış seçimi ve yanlış yönlendirilmesikuşlar ya yorulup düşünceye kadar ışık etrafında fır dönerler ya da doğrudan binaya çarparlar. Bu şekilde bir gecede binlerce kuşun öldüğü bilinmektedir' dedi.

YORUMLAR 2
  • Mustafa Köse 9 yıl önce Şikayet Et
    Mersin Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Burahanettin Kocamaz, Damışmanlarında iş yok. Başkan falcı değilki Herşeyi bilsin Önce araştırılacak bu kim araştıracak veterinerler danışmanlar. Bunkar ne yapıyor yar kalk maaş al. Ne değisti.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan korksunlar ,Allah tan,Lut Kavminin başına gelenleri unutmasınlar. Allah bir bela verir elbet bunu yapanlara ve seyirci kalıp göz yumanlara.yuva bozanın yuvası yıkılır demiş eskilerimiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı