Hizan'da muhtaç aileler ev sahibi oldu

Hizan Kaymakamlığının yaptığı çalışma sonucu, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan dar gelirli aileler için yeni ev yapıldı

Hizan'da muhtaç aileler ev sahibi oldu
Hizan'da muhtaç aileler ev sahibi oldu
GİRİŞ 22.12.2014 11:53 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:53

Hizan ilçesinde zor şartlarda yaşamını sürdüren muhtaç aileler, kaymakamlığın sunduğu destekle evlerine kavuştu.

Hizan Kaymakamlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Esentepe köyünde tek odalı evde yaşamını sürdüren Saadet Özbay, Harmandöven köyünde evi yıkılmak üzere olan Nusrettin Özün ile ilçe merkezinde yaşayan Rabia Şeker ev sahibi oldu.

Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları tespitler sonucu birçok ailenin yaşamını sürdürebileceği, insani koşullarda barınabileceği evlerinin olmadığını gördüklerini söyledi.

Tespit ettikleri ailelerin barınma standartlarının çok altında yaşadığını vurgulayan İnci, şöyle konuştu:

"Mütevelli heyeti tarafından alınan kararla ilçede 57 kişiye 67 bin 370 lira nakdi yardımda bulunduk. Bunun yanı sıra kaymakamlığımıza sunulan dilekçelere istinaden yaptığımız incelemelerde, vakıf kaynaklarıyla 57 ailenin evini onardık. Bu evler için 69 bin 370 lira harcandı. 2 aile ev onarımı için 28 bin 650 lira talep etmişti. Bu kapsamda 2 vatandaşımızın evi onarıldı. Ayrıca Ev Yapım ve Onarım Projesi kapsamında 10 aile için evlerini yapma kararı almıştık. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğünden kişi başı 25 bin lira talep edildi. Bu yıl 3 vatandaşımızın evi tamamlandı. 5 evin kaba inşaatı bitti, 2 evin yapımı ise ilkbahar mevsimine ertelendi."

Yeni inşa edilen evine taşınan 9 nüfuslu Nusrettin Özün ise önceden yaşadıkları evin kullanılamaz durumda olduğunu belirterek, eşi ve 7 çocuğuyla adeta harabeye dönen, duvarlarında derin çatlaklar oluşan evde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti.

Kaymakamlığa başvurduktan sonra yapılan keşif sonucu evine 'kullanılamaz' raporu verildiğini anlatan Özün, "Bizim için yeni bir ev yaptılar. Hiçbir gelirim yoktu ve çok zor durumdaydım. Allah devletimizden razı olsun, bize yardımcı oldular. Bu kadar güzel bir evde yaşayacağım hiç aklıma gelmemişti" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı