IKBY Başbakanı Barzani, Amerikalı senatör Roberts ile görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Amerikalı senatör Path Roberts'ı kabul etti.

IKBY Başbakanı Barzani, Amerikalı senatör Roberts ile görüştü
IKBY Başbakanı Barzani, Amerikalı senatör Roberts ile görüştü
GİRİŞ 22.12.2014 12:22 GÜNCELLEME 22.12.2014 12:22

Başbakanlık konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmenin içeriğine ilişkin IKBY hükümetinin resmi sitesinde bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Roberts, terör örgütü IŞİD'in, bölge barışı ve istikrarı üzerinde ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirterek, "Vahşi saldırılarda bulunan teröristler, sadece Irak ve Suriye'nin değil, tüm insanlığın düşmanıdır. Bu yüzden bu örgüt, kökten temizlenmelidir" ifadelerini kullandı.

Teröre karşı etkin mücadele için ABD ve Kürt bölgesinin dayanışma içerisinde olmasının önemine vurgu yapan Roberts, bunun için ilişkilerin "çok sıkı ve iyi tutulması" gerektiğini kaydetti.

Kürtlerin tarih boyunca hep "haksızlığa ve saldırılara" maruz kaldığını savunan Roberts, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm Peşmergelerin ailelerine başsağlığı diledi.

Neçirvan Barzani de Peşmerge güçlerinin, Musul'un Sincar ilçesinde ve diğer bölgelerde önemli başarılar elde ettiğini ancak barış ve istikrarı korumak adına önemli bir sonuç elde edebilmeleri için daha ağır silahlara ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

IŞİD'le mücadelede ABD ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırılarıyla önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Barzani, destek nedeniyle Roberts'a teşekkür etti.

Barzani, Kürt bölgesinde bulunan 1,5 milyonu aşkın sığınmacı için uluslararası yardımların artarak devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi