"En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru"

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nde Dünya Çocuk Rekorları "En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru"na imza atıldı

"En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru"
"En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru"
GİRİŞ 22.12.2014 13:44 GÜNCELLEME 22.12.2014 13:44

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nde, Dünya Çocuk Rekorları "En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru"na imza atıldı.

Kağıthane Belediyesinin katkılarıyla, çocuklarda müze gezme kültürünün yaygınlaşması ve çocukların diorama yöntemiyle tarihi öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin sonunda, Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural, dünyada bir benzeri olmayan bu rekorla aynı anda 550 çocuğun müzeyi gezdiğini açıkladı.

Etkinliğe katılan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk ve müze ilişkisinin doğru bir şekilde kurulması gerektiğini söyleyerek, "Müzeleri çocuklar için cazibeli hale getirmemiz gerekir. Bu müze de böyle bir adım attı. Bu etkinliğin sembolik bir tarafı var. Dolayısıyla çocuklar tüm müzelere daha çok ilgi duyacaklar. Bunu bekliyoruz" dedi.

Etkinliğin ardından misafirleriyle müzeyi gezen Çuhadaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu, kurdukları müzeyle tarihi sevdirmeyi ve tarihe olan ilgiyi arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tarihin çok önemli olduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, "Anlı şanlı tarihimizle övünüp, tarihini bilmeyen ender uluslardan biriyiz. Tarihini bilmeyen geleceğini bilemez. Özellikle de bu ülkede yaşıyorsak, tarih olmazsa olmazdır" diye konuştu.

Roma İmparatorluğu'ndan başlayarak yaklaşık bin yıllık tarihin, dönüm noktası olaylar, gravürler, resim, afiş ve fotoğraflar eşliğinde anlatıldığı müzede, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, I. ve II. Dünya Savaşları gibi dünya tarihinin oluşumuna etki eden pek çok medeniyet ve olaya ait askeri ve etnografik eser görülebiliyor.

Rekor denemesinin ardından Bilgili ve Çuhadaroğlu ile Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe MEB Müdürü Muhammet Çayır, Dünya Çocuk Rekorları'ndan Aydın Türkgücü rekor belgesini imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?