Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı

Çavuşoğlu: - "AA'nın objektifliğine her zaman güvendik ve çok faydalanıyoruz. Bundan sonra da işbirliğimiz devam edecektir"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı
GİRİŞ 22.12.2014 13:45 GÜNCELLEME 22.12.2014 13:45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak en önemli kaynaklarının her zaman Anadolu Ajansı olduğunu belirterek "AA'nın objektifliğine her zaman güvendik ve çok faydalanıyoruz. Bundan sonra da işbirliğimiz devam edecektir" dedi.

Çavuşoğlu, AA'nın Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru'yu makamında kabul etti.

Duru, Bakan Çavuşoğlu'nun dış konjonktürün Türk dış politikasına çetin dayatmalarda bulunduğu bir dönemde yoğun tempoyla görev yaptığını ifade etti. Ortadoğu’daki halk hareketlerinin, 2011 yılında özgürlük mücadelelerini ve dönüşüm süreçlerini tetiklediğini ifade eden Duru, bu dönemde AA muhabirlerinin de olayların merkezinde görev yaparak tarihe tanıklık ettiğinin altını çizdi. Duru, "Muhabirlerimizin tanıklıklarını, izlenimlerini ve olayların kronolojik gelişimini bir araya getirerek bu kitap çalışmalarını hazırladık. İstedik ki yaşananlar unutulmasın ve bu çalışmalarımız temel referanslar haline gelsin" diye konuştu.

Duru, daha sonra Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan arşiv niteliğindeki "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarından oluşan "AA Oradaydı" özel koleksiyon baskısının "17" numaralı nüshalarını Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na takdim etti.

Çavuşoğlu da AA'nın kuzeyde, güneyde, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da Arap Baharı'nın yaşandığı bölgelerdeki gelişmeleri, Gazze'de İsrail zulmünü en yakından takip eden ve birçok dilde dünyaya duyuran ajanslardan biri olduğunu vurguladı. Bunun AA'nın dünyada sadece görünürlüğünü değil, itibarını da artırdığını ve aynı zamanda Türkiye kamuoyunda büyük saygınlık kazandırdığını belirten Çavuşoğlu, "O nedenle de sizi, muhabir, kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımızı kutluyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı olarak tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Ama en önemli kaynağımız her zaman Anadolu Ajansı olmuştur. AA'nın objektifliğine her zaman güvendik ve çok faydalanıyoruz. Bundan sonra da işbirliğimiz devam edecektir" dedi.

Çavuşoğlu, daha sonra AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı. Ogün Duru'nun fotoğraflara ilişkin bilgi vermesinin ardından fotoğrafları tek tek inceleyen Çavuşoğlu, haber kategorisinde Ali Hasan'ın Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın küçük kardeşi Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi Cebaliye mülteci kampındaki evinde son kez baktığı "Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğrafı için oy kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu, yaşam kategorisinde ise Rame Alsayed'in "Yermuk Kampı Piyanisti" adlı fotoğrafını seçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...