Almanya'da vatandaşlık yasasındaki değişiklik

Türkiye, "opsiyon modeli" sistemini kısmen kaldıran yeni yasanın yürürlüğe girmesinden memnun

Almanya'da vatandaşlık yasasındaki değişiklik
Almanya'da vatandaşlık yasasındaki değişiklik
GİRİŞ 22.12.2014 14:47 GÜNCELLEME 22.12.2014 14:47

Türkiye, Almanya'da "opsiyon modeli" olarak adlandırılan sistemi kısmen kaldıran yeni yasanın yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya’da “opsiyon modeli” olarak adlandırılan sistemi kısmen kaldıran yeni yasanın yürürlüğe girmesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilerek bununla birlikte, nihai ve adil çözüm yolunun geniş kapsamlı çifte vatandaşlık hakkının tanınması olduğunun düşünüldüğü kaydedildi.

Federal Konsey'in 19 Eylül 2014 tarihinde aldığı kararda ifadesini bulan “birden fazla vatandaşlığın önlenmesi ilkesinin Alman Vatandaşlık Yasasından çıkarılması” ve “mevcut yasadaki opsiyon uygulamasının tamamen kaldırılması” vizyonunun bu bakımdan önemli bir adım olarak görüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, "Pek çok Avrupa ülkesinin de kabul ettiği geniş kapsamlı bir çifte vatandaşlık hakkının Almanya’da da tanınmasının, bu ülkede, esasında bir devlet politikası olarak yürütülen toplumsal uyumun daha da güçlendirilmesine hizmet edeceğine inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor