Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Michalski, Muğla'da

Başkonsolos Michalski: - "Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde turizm ve tanıtım açısından Muğla önemli birşehir"

Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Michalski, Muğla'da
Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Michalski, Muğla'da
GİRİŞ 22.12.2014 14:49 GÜNCELLEME 22.12.2014 14:49

Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti.

Michalski, konsolosluk görev sahasında yer alan Muğla'da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Vali Çiçek ile görüştü.

Başkonsolos Michalski, Türkoloji mezunu olması ve daha önce iki kez ülkesinin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmış olması nedeniyle ziyaretinde Türkçe konuştu.

Ziyarette konuşan Michalski, 2014 yılının Türkiye ve Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılı olmasının yanı sıra iki ülke arasındaki dostluk bağının önemli olduğuna işaret etti.

Vali Çiçek ise Türkiye ile Polonya arasında çok güçlü dostluk bağı bulunduğunu belirterek, Michalski'ye ziyaret için teşekkür etti.

Valilik ziyaretinin ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü makamında ziyaret eden Michalski, görevine eylül ayında başladığını, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek açısından Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Muğla’yı ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye ve Muğla’ya yabancı olmadığını belirten Başkonsolos, "Muğla, Türkiye’nin turizm denince ilk akla gelen şehirlerinden. Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde turizm ve tanıtım açısından Muğla önemli bir şehir. Bu işbirliği ve ilişkilerde yerel yönetimlere büyük önem veriyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Başkonsolos Grzegorz Michalski'ye ziyaret için teşekkür ederek, "Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600 yıllık bir tarihi var. İki ülke arasındaki ilişkilerin bu tür ziyaretlerle daha da geliştirilebileceğine inanıyorum. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından tanıtım ve turizm alanlarında işbirliğine gidilebilir. Sayın başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyor, kendilerine de görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama