Gazze'deki hapishanelerde bütçe sorunu

Hapishaneler Dairesi Müdürü Mansur: - "Uzlaşı hükümetinin 2 Haziran'da kurulmasından sonra cezaevleri işletmelerindeki bütçe kısıtlamaları sebebiyle sanık ve hükümlüleri hapishanelere alacak gücümüz kalmadı"

Gazze'deki hapishanelerde bütçe sorunu
Gazze'deki hapishanelerde bütçe sorunu
GİRİŞ 22.12.2014 15:35 GÜNCELLEME 22.12.2014 15:35

Filistin İçişleri Bakanlığı, Gazze'deki cezaevlerinin işletme bütçesinin kısıtlanması nedeniyle "hapishanelerin, insani ve sağlık açısından bir felaketle karşı karşıya" olduğu uyarısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Hapishaneler Dairesi Müdürü Atiye Mansur, Gazze Şeridi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Uzlaşı hükümetinin 2 Haziran'da kurulmasından sonra cezaevleri işletmelerindeki bütçe kısıtlamaları sebebiyle sanık ve hükümlüleri hapishanelere alacak gücümüz kalmadı" dedi.

Hapishanelerdeki kliniklerde ilaç konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Mansur, "Gazze hapishanelerinde elektrik ve gazın yanı sıra temizlik ürünlerine ihtiyaç var. Sadece Uluslararası Kızılhaç kuruluşundan bazı destekler geliyor ancak yetersiz kalıyor. Bu nedenle cezaevlerinde yaşayanların hayatlarını tehdit eden felaketlerden endişe ediliyor" diye konuştu.

Mansur, Gazze'deki hapishanelerde insanlık ve sağlık felaketi yaşanmadan önce harekete geçmeleri için Başbakan Rami Hamdallah'a çağrı yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...