Kırgızistan'ın "Avrasya Gümrük Birliği"ne katılımı

Üye ülke devlet başkanların katılımıyla yarın Moskova’da gerçekleşecek zirvede,Kırgızistan’ın birliğe alınması bekleniyor

Kırgızistan'ın "Avrasya Gümrük Birliği"ne katılımı
Kırgızistan'ın "Avrasya Gümrük Birliği"ne katılımı
GİRİŞ 22.12.2014 15:49 GÜNCELLEME 22.12.2014 15:49

Kırgızistan'ın, Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın oluşturduğu ve 1 Ocak 2015 tarihinde resmen hayata geçecek olan Avrasya Gümrük Birliği'ne yarın Moskova'da gerçekleştirilecek toplantıyla katılması bekleniyor.

Başbakan Coomart Otorbayev başkanlığındaki kabine, Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği ve Avrasya Ekonomik Birliğe dahil olmak için gerekli ikinci yasa paketini bugün onaylayarak meclise gönderdi. İlgili yasa paketi mecliste kabul edildi.

Astana'daki Avrasya Gümrük Birliği Liderleri Zirvesi'nde, Kırgızistan'ı Gümrük Birliği'ne götürecek yol haritasının kabul edilmesinin ardından 26 Temmuz itibarıyla müzakereler başlamıştı.

Kırgızistan yönetimi, Rusya ve Kazakistan'dan, Gümrük Birliği'ne üyelik sürecinde tarım laboratuvarları, sınırlardaki tedbirlerin artırılması gibi hazırlıkların yerine getirilmesi için 300 milyon dolar karşılıksız destek istemişti. Rusya ile Kazakistan Kırgızistan’a maddi destek sözü vermişti.

Rusya, Kazakistan ve Belarus devlet başkanlarının yarın Moskova'da Kremlin Sarayı'nda bir araya geleceği Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi oturumunda, Ermenistan ile Kırgızistan'ın birliğe üyeliğini kabul etmesi bekleniyor. Ermenistan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanları da oturumda hazır bulunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız