İran'da Türk tırlarının depolarının mühürlenmesi

İran'ın, Türkiye'ye ihracatınını arttırmak için Türk tırlarının depolarının mühürlenmesi işlemini askıya aldığı bildirildi

İran'da Türk tırlarının depolarının mühürlenmesi
İran'da Türk tırlarının depolarının mühürlenmesi
GİRİŞ 22.12.2014 16:27 GÜNCELLEME 22.12.2014 16:27

İran'ın, Türkiye'ye ihracatınını arttırmak için Türk tırlarının depolarının mühürlenmesi işlemini askıya aldığı bildirildi.

İran basınına konuşan Tahran Ticaret Odası Ulaştırma Komisyonu Başkanı Mesud Hansari, "İki ülke arasında sınırda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle İran tırlarının Türkiye’ye geçişi büyük ölçüde düştü. İran, Türkiye ile ihracatının eskiden olduğu gibi yükselmesini istiyor" dedi.

"Türkiye'nin alınan kararlara riayet etmemesi nedeniyle İran'ın isteklerinde ısrarcı olmadığını" iddia eden Hansari, Türk tırlarının eskisi gibi mazot satın almaya devam ettiklerini ifade etti.

Tırların sınırdan geçişiyle ilgili tartışmaların başlamasından bu yana iki ülke arasındaki ticaretin azaldığına dikkat çeken Hansari, "Oysa biz, Türkiye'ye olan ihracatımızın düşmesini değil daha önce olduğu gibi artmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türk tırlarının depolarının mühürlenmesinin tarih kaydedilmeksizin askıya alındığını ifade eden Hansari, iki ülke arasında 15 milyar dolar civarındaki ticaret hacminin, 30 milyar dolara çıkartılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok