Hacettepe Üniversitesi Hastanelerine 3. kez uluslararası akreditasyon

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, dünyanın en prestijli akreditasyon kuruluşları arasında gösterilen Joint Commission International (JCI) tarafından üçüncü kez akredite edildi.

Hacettepe Üniversitesi Hastanelerine 3. kez uluslararası akreditasyon
Hacettepe Üniversitesi Hastanelerine 3. kez uluslararası akreditasyon
GİRİŞ 22.12.2014 16:56 GÜNCELLEME 22.12.2014 16:56

Hastaneler Genel Direktörü Prof. Dr. Ömer Uğur, Erişkin Hastanesi Başhekimliğinde düzenlediği basın toplantısında, herhangi bir sağlık kuruluşunun sunduğu sağlık hizmetinin güvenliği ve kalitesini geliştirmek için tasarlanmış gereklilikleri yerine getirip getirmediğini belirlemek amacıyla bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenmesinin "akreditasyon" olarak tanımlandığını söyledi.

Joint Commission International'ın (JCI), dünyada en çok tanınan ve en prestijli kalite ve akreditasyon kuruluşu olduğunu belirten Uğur, Türkiye'de JCI tarafından akredite olan 50 hastane bulunduğunu; ancak bunların sadece 2 tanesinin kamu kuruluşu, diğerlerinin ise özel kuruluşlar olduğunu ifade etti.

Uğur, hastanelerinin 2007 yılından bu yana "Genel Hastaneler" standartlarından akredite edildiğini anlatarak, son akreditasyon denetiminde JCI'nin 01 Nisan 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe aldığı yeni "Versiyon 5" standartları üzerinden Türkiye'de "Akademik Tıp Merkezi" olarak akredite olmayı başaran ilk kamu üniversite hastanesi olduğunu vurguladı. Uğur, "Bu aşamadan sonra Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, eğitim ve araştırma faaliyeti yürüten kuruluşlar arasında JCI tarafından akredite edilmeyi başaran dünyanın en saygın 10 kuruluşu arasında yer almaya hak kazanmıştır" dedi.

Uğur, Hacettepe hastanelerinin JCI tarafından 3. kez 3 yıllığına akredite edildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"2007 yılında sadece erişkin hastanemizin sahip olduğu akreditasyon belgesine 2011 yılında Onkoloji ve Çocuk hastanelerimiz de sahip olmayı başarmıştır. JCI denetimleri 3 ana başlık ve 16 alt başlık altında yer alan bin 218 kriteri kapsamaktadır. Kurumumuz, standartlara çok yüksek bir uyumluluk ile akredite edilmeyi başarmıştır. JCI denetimlerinin en önemli bölümünü uluslararası hasta güvenliği hedefleri oluşturmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da hasta güvenliğinin sağlanması açısından önerilen hedefler ile yanlış hastaya yanlış işlemin uygulanmasını önlemek üzere kimlik doğrulaması yapılması, hastalara ilişkin bilgi aktarımının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi, yüksek riskli ilaçların kullanımında daha dikkatli olunması, doğru hastaya doğru cerrahi işlem uygulanması için gerekli tedbirlerin alınması, sağlık bakım ilişkili enfeksiyon risklerinin azaltılması ve hasta düşmelerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması hedeflenmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?