AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin Irak ziyareti

Başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e gelen AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini, yarın IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşecek

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin Irak ziyareti
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin Irak ziyareti
GİRİŞ 22.12.2014 21:01 GÜNCELLEME 22.12.2014 21:01

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e geldi.

Mogherini ve beraberindeki heyeti, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa karşıladı.

Yöresel Kürt kıyafetleri giyen küçük kız çocuklarının çiçeklerle karşıladığı Mongherini, Başbakan Barzani'nin Erbil merkezindeki evine geçti. Burada Barzani tarafından ağırlanan heyet, herhangi bir açıklama yapmadı.

IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile yarın sabah görüşmesi beklenen Mogherini'nin daha sonra Erbil'de Iraklı sığınmacıların kaldığı Bahırka Çadır Kampı'nı ziyaret edeceği belirtildi.

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile görüşmüş, ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi