Keşmir'deki seçimler

Seçime katılımın yüzde 65'lerde olduğu belirtildi

Keşmir'deki seçimler
Keşmir'deki seçimler
GİRİŞ 22.12.2014 21:14 GÜNCELLEME 22.12.2014 21:14

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde beş aşamada gerçekleştirilen parlamento seçimlerine katılımın yüzde 65'lerde olduğu bildirildi.

Cemmu ve Keşmir eyaletinde 25 Kasım-20 Aralık'ta düzenlenen seçimlerde, 821 aday yarıştı.

Eyalet Yüksek Seçim Kurulu, yüzde 65 oranında katılımın olduğu seçimde oyların sayımına yarın başlanacağını belirtti.

Seçime, Hindistan yanlısı partiler katıldı. Beş aşamalı yapılan seçimler, bölgedeki Hindistan egemenliğini reddeden Müslüman gruplar tarafından boykot edildi. Çok aşamalı seçimlerde, bir eyalet başkanı ve bakanlar konseyinden oluşan yerel bir hükümet seçilecek.

Eyalet yönetimi lideri Ömer Abdullah, seçimin tartışmalı bölgelerin statüsünü belirleyecek kapsamının olmadığını belirterek, ''Bu Pakistan ve Hindistan hakkındaki bir seçim değil. Keşmir konusundaki bir seçim de değil. Eyalet yönetiminin belirleneceği bir seçim'' dedi.

Keşmir, Pakistan ve Hindistan arasında bölünmüş durumda ve iki ülke de eyaletin tamamının kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Keşmir sorunu nedeniyle 1947, 1965 ve 1999 yıllarında üç kez savaşan iki ülke arasındaki ilişkilerde zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Eyalette 1989'dan beri Hint yönetimine karşı savaşan ve Keşmir'in bağımsızlığını veya Pakistan'la birleşmesini isteyen çok sayıda grup bulunuyor. Çatışmalarda bugüne kadar 68 bin kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…