Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna, Almanya, Fransa ve Rusya liderleri, yaptıkları telefon görüşmesinde, Minsk Mutabakatı'nın tüm maddelerinin uygulanması gerektiği konusunda anlaştı

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 22.12.2014 23:42 GÜNCELLEME 22.12.2014 23:42

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, Almanya, Fransa ve Rusya liderleri ile yaptığı telefon görüşmesinde, Minsk Mutabakatı'nın tüm maddelerinin uygulanması gerektiği konusunda anlaştığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı François Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dörtlü telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Telefon görüşmesinde tarafların, gerçek ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması, silahlı kuvvetlerin ve ağır silahların savaş hattından geri çekilmesi gibi Minsk Mutabakatı'nın tüm maddelerinin uygulanması gerektiği konusunda mutabakat sağladığı kaydedildi.

Görüşmede, Poroşenko, Merkel, Hollande ve Putin'in, ülkenin doğusunda ateşkesin sağlanmasına ilişkin Minsk Üçlü Temas Grubu'nun gelecek toplantılarının çarşamba ve cuma günleri yapılması konusunda mutabakat sağladığı belirtildi. Poroşenko'nun ayrıca Rusya'da tutuklu bulunan Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko'nun serbest bırakılması gerektiğini dile getirdiği bildirildi.

Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan diğer bir açıklamada da Petro Poroşenko'nun, bu akşam ayrıca Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlarla ekonomik ve mali işbirliği meselelerinin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede, Poroşenko'nun verimli diyalog ve destekten dolayı AB'ye teşekkür ettiği, Avrupa Birliği Konseyi'nin Ukrayna'nın desteklenmesine ilişkin aldığı karardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.

Jean-Claude Juncker'in de Ukrayna'ya gelecek yılın başında 3. kredi diliminin ayrılması yoluyla ekonomik yardım yapmaya hazır olunduğunu kaydettiği, ayrıca Petro Poroşenko'nun daveti üzerine Ukrayna'ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını söylediği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi