Gazze'nin yeniden imarı

BM, Gazze'nin imarı için yardım taahhüdünde bulunan ülkelere vaatlerini yerine getirmesi çağrısı yaptı

Gazze'nin yeniden imarı
Gazze'nin yeniden imarı
GİRİŞ 23.12.2014 00:30 GÜNCELLEME 23.12.2014 00:30

Birleşmiş Milletler, Gazze'nin yeniden imarı için yardım sözü veren ülkelere bu vaatlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin imarında yaşanan fon sıkıntısını BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'nin geçen hafta BM Güvenlik Konseyi gündemine getirdiğini hatırlattı.

Gazze'nin imarı için Kahire'de düzenlenen yardım konferansında önemli bir adım atıldığını dile getiren Dujarric, "Konferans'ta verilen taahhütlerin yerine getirilmesi Gazze'nin imarı için çok önemli" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim'de gerçekleştirilen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Gazze Direktörü Robert Turner, AA'ya yaptığı açıklamada Gazze'nin yeniden imarı için ayrılan bütçenin tükenmek üzere olduğunu söylemişti.

Kendilerine ayrılan bütçenin yeterli olmadığını vurgulayan Turner, "Tahrip olan yerleri imar ve zarar görenlere yardım edebilmemiz için 724 milyon dolara ihtiyacımız var ancak kuruluşumuzun teslim aldığı ve verilmesi yönünde taahhütte bulunulan miktar yalnızca 100 milyon dolar" bilgisini vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'