Paralel yapının PKK ile dirsek teması deşifre oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu haklı çıktı ve paralel yapı ile terör örgütü PKK'nın görüşmesi deşifre oldu.

Paralel yapının PKK ile dirsek teması deşifre oldu
Paralel yapının PKK ile dirsek teması deşifre oldu
GİRİŞ 23.12.2014 08:23 GÜNCELLEME 23.12.2014 08:23
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Paralel Yapı ile PKK'nın ortak çalıştığını belirterek, "Kimin kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Elimizde bunların belgeleri var" çıkışının perde arkasına ulaşıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Davutoğlu'na bizzat yaptığı sunumda Paralel Devlet Yapılanmasının, terör örgütü PKK ile yaptığı görüşmelerin bilgileri yer aldı. O bilgilere göre Paralel Yapı çift koldan örgüte mesaj iletme derdine düştü, hem Kandil hem de Avrupa kanadı ile görüşmeler yaptı.

KARTAL VE AYDAR'LA DİREK GÖRÜŞME

Paralel Yapı Kandil ve örgütün Avrupa kanadı ile görüşmeleri farklı yöntemlerle gerçekleşti. Paralel Yapı'nın Brüksel'deki elemanlarının PKK'nın Avrupa kanadının başındaki Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile doğrudan görüştüğü tespit edildi. Bunun yanı sıra Kuzey Irak ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki bazı aracılarla Kandil'e mesaj yollandığı belirlendi. Diyalog için zemin yoklandı.

'ORTAK HEDEF ERDOĞAN'

Davutoğlu'na sunulan bilgiler devletin zirvesinde masaya yatırıldı. Yapılan görüşmelerde Paralel Yapı'nın, PKK'ya vermek istediği mesajın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ortak mücadele" olduğu öğrenildi. 17-25 Aralık darbe girişimleri ile hükümeti deviremeyen Paralel Yapının, yargı süreci öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti zor duruma sokmak için her yolu denediği ifade edildi.

"BİRBİRİMİZE SORUN ÇIKARMAYALIM"

Çözüm Süreci ile ilgili de Avrupa'dan PKK'ya karşı yapılan, "Devlet sizi kandırıyor" mesajına benzer bir mesaj ileten Paralel Yapı'nın örgüte, "Birbirimize sorun çıkarmayalım" dediği de kaydedildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 26
  • MuhammetAliYıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar PKK'dan Kamalistlerden de tehlileliymiş. Her ayak var. İran'a nefret beslerler ama takiyyeden İran'a on çekerler. Allah kurtarsın.
    Cevapla
  • mehmet ali 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba mit bu bilgiyi nasıl aldı a) gizli operasyonla B)Zaten bilgi kaynakları ile kol kola, aynı yatıp aynı kalkıyorlar C) cinler getirdi D) Böyle bilgi yok sabah gazetesi bunlara servis yaptı onlarda sabah gazetesine E)Sabah gazetesi bu haberi mahkeme açılsın ve bu haber delil olsun diye yayınladı
    Cevapla
  • Bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK kendi çizgisi,kendi iradesi olan,kendi ahlaki ve siyasi ilkeleri ve hedefleri olan bir yapı...Kiminle ne zaman neyi görüşeceğine kendisi karar verir,başkasına soracak değil
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu P.Yapı şeytanla işbirliği yapmış deseler inanırım.Çünkü ilkesiz bir yapıdır.
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel yapının dershanelerini yakan doğuda bunları istemeyen PKK değil mi ya. Öcalanı Devleştiren dediğini yapan da mı paralel yapı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!