Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi

Kazada yaralanan 49 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi
Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi
GİRİŞ 23.12.2014 07:20 GÜNCELLEME 23.12.2014 07:20

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan 49 kişinin tedavisi sürüyor.

Akıncılar'a bağlı Göllüce köyü mevkisinde meydana gelen kazada yaralanan 47'si yolcu 49 kişinin tedavisi, Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'daki hastanelerde devam ediyor.

Yaralılardan bir kısmı ayakta tedavi edildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 4 yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Şarampole devrildikten sonra yol kenarındaki çeşmeye çarparak durabilen otobüsün kaldırılması için çekici bekleniyor.

Bu arada, kazadan yara almadan kurtulan sürücü Tacettin İşleyen'in jandarma ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan, trafik ekiplerince otobüste yapılan ilk incelemede, aracın arka lastiklerinin kışlık, ön lastiklerinin ise yazlık olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Kış lastiği uygulamasıyla ilgili yönetmeliğe göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki lastiklerinin kışlık olmasının zorunlu olduğunu belirten yetkililer, rutin uygulamalarda bu tür araçların arka tekerlerinde kış lastiği takılı olup olmadığının kontrol edildiğini, ön lastiklerin ise diş derinliğinin denetlendiğini kaydetti.

İstanbul'dan Ağrı'ya giden Tacettin İşleyen'in kullandığı 06 AS 3058 plakalı yolcu otobüsünün D-100 karayolunun Akıncılar-Gölova bölümündeki Göllüce köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor