Milli motorsikletçiler, Kobanili çocuklarla buluştu

Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek sporculardan Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir, Suruç ilçesinde Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara motosikletlerini tanıttı

Milli motorsikletçiler, Kobanili çocuklarla buluştu
Milli motorsikletçiler, Kobanili çocuklarla buluştu
GİRİŞ 23.12.2014 13:52 GÜNCELLEME 23.12.2014 13:52

Türkiye'yi Arjantin'de düzenlenecek Dakar Rallisinde temsil edecek milli motosikletçiler, Suruç ilçesinde Kobanili çocuklarla buluştu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından hazırlanan "GAP'tan Dakar'a Projesi" kapsamında, Batman ve Mardin illerini ziyaret eden milli motosikletçiler Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir, projenin son etabında Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı Suruç ilçesine geldi.

Arjantin'de 3 Ocak'ta düzenlenecek Dakar Rallisinde Türkiye'yi temsil edecek milli sporcular, sığınmacı çocuklara motosikletleri hakkında bilgi verip, çocuklara imza dağıttı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, burada yaptığı konuşmada, sporcuları özellikle sığınmacıların yanında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin yanı başında Suriye'de uzun süredir savaşın devam ettiğine değinen Küçük, ''Suriye'deki savaşa bizim en anlamlı cevabımız bizim sporla, sanatla ve barışla olacaktır. Serkan ve Şakir kardeşlerimize teşekkür ediyorum, onlardan çok önemli dereceler bekliyoruz'' dedi.

TMF Asbaşkanı Ogün Baysal da 3 ayı aşkın bir süredir ilçenin yoğun bir göç dalgasıyla ülke ve dünya gündeminde yer tuttuğunu hatırlattı.

Suruç'ta olan hareketliliği biraz spora, barışa ve kardeşliğe de yansıtmak istediklerini vurgulayan Baysal, federasyon olarak temennilerinin Suruç'tan dünyaya daha güzel haberlerin duyulması olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Küçük ile Baysal'ın verdiği sembolik startın ardından milli sporcular ilçeden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!