Bu kez polisler TOMA'ya molotof attı

Erzincan'da Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta, gösterici rolündeki polisler su sıkan TOMA'ya molotof attı.

GİRİŞ 23.12.2014 15:38 GÜNCELLEME 23.12.2014 15:39

Tatbikat gösterici rolündeki polislerin gözaltına alınması ile sona erdi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün Kurutilek Köyü Polis Atış Alanı'nda 25’i Güvenlik, 90’ı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı toplam 115 polisin katılımı ile tatbikat düzenlendi.

Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de izlediği tatbikat iki senaryodan oluştu. Tatbikattaki birinci senaryoda polisler kanuna aykırı olarak yol kapatan eylemci rolünü üstlendi. 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Ücrette adalet istiyoruz', 'Allah patronların belasını versin', 'Sadaka değil hakkımı istiyorum' şeklinde döviz açan göstericilere polis önce eylemi sonlandırmaları için megafonla uyarı yaptı. Dağılmayan gruba önce Çevik Kuvvet polisleri engel olmak istedi. Çevik Kuvvet'e karşı çıkan ve slogan atarak direniş gösteren grup, çembere alınarak gözaltı işlemi gerçekleştirildi. İkinci senaryoda ise yasalara aykırı olarak yol kapatan göstericilere, yolu açmaları ve eylemi sona erdirmesi için görüşmeler yapıldı. Müzakerelerin sonuç vermemesi ve eylemci grubun yürüyüşe geçmesi üzerine TOMA ile göstericilere su sıkıldı. Bunun üzerine gösterici rolündeki polisler, TOMA’ ya taş ve gerçek molotof kokteyl attılar. İsabet alan TOMA’nın bazı bölümlerinde yanma meydana geldi. Emniyet'in tatbikatı, gerçek polislerin gösterici polisleri gözaltına almasıyla birlikte sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı