Darfur'daki olaylar

Kuzey Darfur eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 8 sivil öldü, 2 kişi yaralandı

Darfur'daki olaylar
Darfur'daki olaylar
GİRİŞ 23.12.2014 22:20 GÜNCELLEME 23.12.2014 22:20

Sudan'ın Kuzey Darfur eyaletinde bir beldeye düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Eş-Şuruk televizyon kanalının habere göre, Kuzey Darfur Eyaleti Valisi Osman Kibr, eyaletin yönetim merkezi Faşir kentinin doğusundaki Sambo beldesine düzenlenen silahlı saldırıda 8 sivilin öldüğünü, 2'sinin de yaralandığını söyledi.

Saldırganlardan 3'ünün yakalandığı ve silahlarına el konulduğu bilgisini veren Kibr, diğerlerinin de yakalanması için emniyet güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Batı, Kuzey ve Güney Darfur olarak 3'e bölünen Sudan'ın Darfur eyaletinde çatışmalar ve istikrarsızlık, 2003 yılında Arap olmayan siyahi Afrikalı yerlilerin yönetime başkaldırmalarıyla başladı.

Darfur bölgesinde, "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketleri de 2003 yılından bu yana hükümete karşı silahlı mücadele veriyor. Çeşitli uyruklardan 20 bin askeri bünyesinde barındıran UNAMID de 6 yıldan bu yana Darfur bölgesinde görev yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler