Hindistan'da Bodo militanlarının saldırıları

Polisin, saldırıları protesto edenlere ateş açması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da Bodo militanlarının saldırıları
Hindistan'da Bodo militanlarının saldırıları
GİRİŞ 24.12.2014 14:24 GÜNCELLEME 24.12.2014 14:24

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde Bodo militanlarının köylere düzenlediği saldırıları protesto edenlere polisin ateş açması sonucu gruptan beş kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Bodo militanlarının saldırılarını protesto eden grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin protestoculara ateş açması sonucu beş kişinin öldüğü bildirildi.

Bu arada, Kokrajhar ve Sonitpur bölgesinde beş ayrı köye Bodo militanları tarafından düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 55'e çıktığı bildirildi. Kokrajhar ve Sonitpur bölgesinde sokağı çıkma yasağı ilan edildi.

Assam Eyaleti Başbakanı Tarun Gogoi, düzenlediği basın toplantısında, "Devlet ve federal hükümet saldırılara karşı birlikte hareket edecek. Önceliğimiz bölgede barışı tesis etmektir" diye konuştu.

Bodo Ulusal Demokratik Cephesi militanları, Assam eyaletinde bağımsızlıklarını ilan etmek için yıllardır silahlı mücadele yürütüyor. Etnik kimlikleri, kültürleri ve dillerinin tehdit altında olduğunu ileri süren Bodolar, kendilerini korumanın tek yolunun özerk yönetim olduğunu savunuyor. Çay üretimi ile ünlü Assam eyaletinin yabancıların akınına uğradığından şikayet eden Bodo etnik grubunun halihazırda özerk bölgesel bir konseyi bulunuyor.

Bodo militanlarının mayıs ayında Kokrajhar ve Baksa bölgelerinde düzenlediği saldırılarda çoğu Müslüman 32 kişi yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!