Pakistan'da bombalı saldırı

Quetta kentinde bir lokantanın önüne park edilmiş motosiklete yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 30 kişi yaralandı

Pakistan'da bombalı saldırı
Pakistan'da bombalı saldırı
GİRİŞ 24.12.2014 18:33 GÜNCELLEME 24.12.2014 18:33

Pakistan'ın Quetta kentinde bir lokantanın önünde park edilmiş motosiklet yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Quetta'da şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentteki işlek bölgelerden biri olan Prens Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından yapılan ilk incelemelerde, olayın bir lokantanın önüne daha önceden park edilmiş motosiklet üzerindeki bombanın patlatılması sonucu yaşandığı anlaşıldı.

Patlamada, ilk belirlemelere göre en az 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Pakistan'da geçtiğimiz hafta Peşaver kentinde Pakistan Talibanı militanları tarafından gerçekleştirilen okul baskınında 134'ü çocuk olmak üzere 150 kişi hayatını kaybetmişti. Pakistan'ın yüzölçümünün yüzde 44'ünü oluşturan, doğalgaz ve altın madenleri açısından da zengin olan Belucistan eyaletinde ise yıllardır ayrılıkçı Beluç militanlar bağımsızlık talebiyle saldırılar düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır