Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı'daki Ilgaz tünellerinde 2 yıl önce başlayan yapım çalışmalarının 2015 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü!
Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü!
GİRİŞ 24.12.2014 18:34 GÜNCELLEME 24.12.2014 18:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sol tüpü 5 bin 391 metre, sağ tüpü ise 5 bin 370 metre olacak tünel inşaatında incelemelerde bulunan Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Sami Uyar, Ilgaz tünellerinin, Kastamonu-Çankırı Projesi Kuzey- Güney Ana akslardan İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Mersin aksının Kastamonu-Çankırı kesimini oluşturduğunu belirtti.

Bu güzergahın, Batı Karadeniz bölgesinin önemli bir limanı olan İnebolu Limanının Kuzey TETEK (Transit Türkiye Karayolu) karayolu ve devamında Ankara ve Kırıkkale üzerinden Akdeniz limanlarına bağlantısının sağlanması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Toplam uzunluğu 93,7 kilometre olan projenin, 81,9 kilometresinin bölünmüş yol olarak hizmet verdiği belirtildi. 25 Ağustos 2012'de başlanan Ilgaz Tünelindeki çalışmaların 2015 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Uyar, tünelin hizmete girmesiyle birlikte Ilgaz geçişinin 11,8 kilometreye düşerek 5,4 kilometre kısalacağını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Tipik muhalefin hali 9 yıl önce Şikayet Et
    Offf.. Nasıl yapsak.. Bi' kulp takmam lazım ama nasıl takacağım şimdi.. Hmmm.. Ha buldum!!! Ağaç kesildi ağaç.. Tunelin girişinde ağaç kesmişler!!! iki tane de çiçek ezmişler gordum!!! Bir iki tane de kelebek ölmüş, iki tavuğa da kışt demisler bu çevre düşmani AKP'liler.
    Cevapla
  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin kılıçtar oğlu sen rüyanda bile göremessin bu çalışmaları sen çamur atmaya devam et nasılolsa oçamur senin suratına yapışıyor yarabbişükür bile diyemessin sen
    Cevapla
  • Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Akşam akşam güldürdün beni :)
    Cevapla
  • ceyhun 9 yıl önce Şikayet Et
    abi bu konularda akp süper.
    Cevapla
  • ışık 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu ışıkları muhalefet goruyormu hukumeti suçlayanlar iktidarları boyunca boyle bir ışık gosterebilmişlermi ,hukumetı hırsızlıkla suçlayanlar dağlar deliniyor,denizler deliniyor,örümcek ağı gibi ülke duble yollarla örülüyor,köprüler havaalanları yapılıyor bunlar ne ile yapılıyor ,iktidarları doneminde hiç bir şey yapmıyanlar bu paraları ne yaptı ,dunyaya da dileniyorduk
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Gözleri kör olanın,ruhuda kör olur sevgili arkadaşım.
    Cevapla
  • Yaren 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yol deyince akıllarına sadece asfalt geliyor. Yol un medeniyet olduğunu uzakları yakın ettiğini kültürleri kavuşturduğunu, cehaleti sildiğini, insanları kaynaştırdığını bilemezler. kafaları basmaz çünkü heykelci güruhun.
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu görecek göz lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!