PYD/PKK mensubu 2 terörist teslim oldu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 2 PYD/PKK mensubu teröristin ifadeleri üzerine 2 Kalaşnikof tüfek, 7 el bombası ele geçirildi

PYD/PKK mensubu 2 terörist teslim oldu
PYD/PKK mensubu 2 terörist teslim oldu
GİRİŞ 24.12.2014 19:20 GÜNCELLEME 24.12.2014 19:20

Genelkurmay Başkanlığından, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan PYD/PKK mensubu 2 teröristin ifadeleri üzerine, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği ile 7 el bombasının ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin verilen bilgilere göre, Suriye'de faaliyet gösterirken Şanlıurfa/Suruç Kapı veya Yumurtalık bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan ve güvenlik güçlerine teslim olan PYD/PKK mensubu 2 terörist, Suruç Cumhuriyet Savcılığına vermiş olduğu ifadede, "Silah ve mühimmatlarını bir çuval içerisinde hudut hattında mayınlı sahaya bıraktıklarını" beyan etti. Bunun üzerine 3'üncü Hudut Alayı Kapı Hudut Karakol Komutanlığınca mayınlı alanda arama yapıldı. Aramada bir çuval içinde 2 Kalaşnikof tüfek, 7 el bombası, 8 Kalaşnikof tüfek şarjörü, 238 Kalaşnikof tüfek fişeği ile 2 hücum yeleği ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmatlar, Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Ayrıca, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile merkez ilçe Yalkaya köyünden bir kişinin evinde arama yapıldı. Aramada, evin alt katındaki samanlıkta poşetlere sarılıp gizlenmiş vaziyette, 1 Kalaşnikof tüfek, 10 Kaleşnikof şarjörü, 601 Kalaşnikof fişeği ve 1 arpacık ayar aparatı ele geçirildi. Konuyla ilgili adli tahkikat sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!