CHP'li Güler'den Zaman'a sert eleştiri!

CHP'nin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Zaman Gazetesi'ni eleştirerek basın özgürlüğünün arkasına saklandıklarını ifade etti.

CHP'li Güler'den Zaman'a sert eleştiri!
CHP'li Güler'den Zaman'a sert eleştiri!
GİRİŞ 24.12.2014 20:39 GÜNCELLEME 24.12.2014 20:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 14 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Basın özgürlüğü gibi bir kutsal hakkın arkasına saklanılarak iş yapılmasını reddettiğim için bu gazetelere yapılan baskınları, basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmedim"dedi.

"SATIŞI 20 BİN ABONESİ 1 MİLYON?"

Zaman gazetesinin tiraj rakamlarına dikkat çeken Güler, gerçek satışı 20 bin olan bir gazetenin 1 milyon küsür abone ile dağıtıma sahip olmasının Türkiye'de örneği olmayan bir uygulama olduğunu söyledi.

"TEPKİM 17 ARALIK'TA SİYASET DİZAYN EDENLERE"

Bir başka soruyu yanıtlarken de Güler, karara neden olduğu belirtilen sözlerinin ilk kez söylenmiş sözler olmadığını vurgulayarak, yaklaşık 1, 5 yıl öncesine dayanan uyarıları olduğunu belirtti. 17 Aralık Soruşturmasının ardından, karanlığa gizlenip yasa dışı dinlemelerle siyaset dizayn edenlere karşı tepkisini gösterdiğini, Türkiye'nin bu gayri ahlaki yöntemden ivedilikle kurtulması gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Güler, şöyle devam etti:

"BAZI CHP'LİLER CEMAAT'LEYİZ GÖRÜNTÜSÜ VERDİ"

"Bunları niye demiştim? Çünkü bazı Genel Merkez yetkililerimiz cemaat kurum ve kişilerine dönük olarak son derece sıcak mesajlar veriyor ve onlarla beraber hareket görüntüsü sunuyorlardı. Bunlar kimlerdi, neydi söylememi benden beklemiyorsunuz, internet taraması ile çok rahatlıkla bulunabilir. İşte o zaman yapılması gereken şey 'böyle bir şey asla söz konusu değildir' diye kuvvetli bir sesle CHP tüzel kişiliği töhmet altında bırakılmamalıydı. Bu yapılmadığı için partimin milletvekili olarak böyle bir şey söz konusu değildir, olamaz diye yazılar yazmıştım.

Şimdi beklediğim tek bir sonuç var, madem Parti Meclisi 'böyle bir ittifakın ihtimali bile kabul edilemez' dedi, bundan sonra Parti Genel Merkez yetkililerimiz bu tarz yapılara kalkan olma hatası yapmayacaklardır."

"GERÇEKTEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, BASIN OLMAYI GEREKTİRİR"

Güler, "14 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunu basın özgürlüğü olarak değerlendirmedim. Çünkü gerçek satışı 20 bin olan bir gazetenin, 1 milyon küsür abone ile dağıtımı Türkiye'de sanıyorum başka örneği olmayan bir uygulamadır. Gerçekten basın özgürlüğü, basın olmayı gerektirir öncelikle. Basın özgürlüğü gibi bir kutsal hakkın arkasına saklanılarak iş yapılmasını reddettiğim için bu gazetelere yapılan baskınları, basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmedim?"

YORUMLAR 10
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün vicdanlar (kararmamış ! )bu açıklamamlar olmasa da neyin ne olduğunu biliyor. bazıları dile getiriyor. bazıları susuyor. bazıları da çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. ama herkes biliyor.
    Cevapla
  • basak69 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Gülay kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözlere bir chp li olarak katılmıyorum bu kadının zaman Gazetesi ve STV ye karşı bu sert anlamsız eleştirisi bu kuruluslarin sadece dine yakın olan bir cemaate ait olmaları
    Cevapla
  • mıthat yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    chp nin yüzde onu birgül ayman hanım gibi gerçekçi olabilse chp iktidar olur birgül hanımı tebrik ederim....
    Cevapla
  • güncel 9 yıl önce Şikayet Et
    chp den de ayar yedin ya helal sana o ZAMAN!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak