Ünlü tenordan sığınmacılara yardım

İtalyan tenor Andrea Bocelli, vakfı aracılığıyla, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile işbirliğine giderek, Irak ve Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye kaçan sığınmacılara yardım sağladı.

Ünlü tenordan sığınmacılara yardım
Ünlü tenordan sığınmacılara yardım
GİRİŞ 24.12.2014 21:16 GÜNCELLEME 24.12.2014 21:16

İtalyanlar'ın dünyaca ünlü tenoru Andrea Bocelli, vakfı aracılığıyla Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile işbirliğine giderek, Irak ve Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınanlara yardım sağladı.

İtalyan medyasında çıkan haberde, ünlü tenorun kendi adına olan hayır vakfı aracılığıyla 316 aileye, yaklaşık 1580 kişinin faydalanabileceği temiz su ve termik battaniye yardımı yaptığı belirtildi.

Habere göre; Irak’ta son yılların en ciddi insani krizlerinden birinin yaşandığını dile getiren Andrea Bocelli, ''BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Iraklı mültecilere yönelik acil yardım operasyonunun yanında yer aldığımız için son derece mutluyuz. Noel’e sayılı saatler kala halen pek çok ailenin acil yardıma ihtiyacı var. Ufak bir jest fark yaratabilir'' dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Yetkilisi Laura Lucci de Andrea Bocelli Vakfı’na yaptığı yardımlardan ötürü müteşekkir olduklarını ifade ederek, bu kış koşullarında Irak’ın kuzeyinde -16’yı gören hava şartlarında, bu yardımın daha değerli hale geldiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı