Lise öğrencilerinden insanlık dersi

Antalya'da emekli öğretmen Melek Erdal, bankadan çektiği paranın bulunduğu çantayı düşürdü. Bunu gören lise öğrencileri çantayı teslim etti.

GİRİŞ 25.12.2014 13:37 GÜNCELLEME 25.12.2014 13:51

Olay, geçen hafta Meltem Mahallesi'nde meydana geldi. Muratpaşa Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Büşra Nur Kısacık ile Sevim Yiğit, okula giderken, tekerlekli sandalye ile kaldırıma çıkmak üzere olan ve daha sonra öğretmen olduğunu öğrendikleri Melek Erdal'ın dizüstü bilgisayarı çantasını kaldırıma düşürdüğünü gördü.

Öğretmen olay yerinden uzaklaşırken, iki öğrenci koşarak yerden aldıkları çantayı Melek Erdal öğretmene verdi. 

Isparta'da inşaat işiyle uğraşan kardeşine göndermek üzere yüklü miktardaki parayı bankaya yatırmaya gittiğini söyleyen Melek Erdal, öğrencilerin kendisine çok büyük iyilik yaptığını söyledi. Öğrencilerin bu hareketini ödüllendirmek isteyen emekli öğretmen, aldığı cevapla bir kez daha duygulandı.

BENİ BU GENÇLİK BİR KEZ DAHA ŞAŞIRTTI

Melek Erdal, dün öğrencileri okulda ziyaret etti. Yaklaşık 200 bin TL olduğu belirtilen paraya karşılık sadece test kitabı isteyen öğrenci ve öğretmenleriyle sohbet eden Melek Erdal, okulların Mustafa Kemal Atatürk'ün istediği nitelikte öğrenci yetiştirdiğine bu olayla tanıklık ettiğini söyledi. Erdal, “Bana gençlikle ilgili umut verdiler. Yüklü miktarda paramı bana verirken, 'Dileyin benden ne dilerseniz' dedim. Onlar benden sadece test kitabı istedi" dedi.

MÜDÜR ÖĞRENCİLERİ İLE GURURLU

Muratpaşa Anadolu Lisesi Müdürü Menderes Tur ise öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Tur, “Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin meyvelerini topluyoruz. Onları yetiştiren aile ve öğretmenlerini de kutluyorum" dedi. Okulda çok başarılı olan iki öğrencinin anneleri de yaşananların kendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğrenciler, Okul Aile Birliği tarafından 2 altınla ödüllendirilirken, Muratpaşa Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Komisyonu da öğrencilere plaket verdi. Okul ayrıca gençlere 4 günlük İstanbul tatili hediye etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt