Yemen'deki olaylar

Husilerin fakülte binasından çıkmasını talep eden öğrenciler Sana Üniversitesi'nde eylem düzenledi

Yemen'deki olaylar
Yemen'deki olaylar
GİRİŞ 25.12.2014 14:15 GÜNCELLEME 25.12.2014 14:15

Yemenli öğrenciler, Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarının başkentteki Sana Üniversitesi'nden çıkması için eylem düzenledi.

Sana Üniversitesi önündeki eyleme katılan öğrenciler, rektörlük binası önünde Husilerin, Tıp Fakültesi binasından çıkmaları ve Öğrenci Birliği için yeniden seçim yapılması yönünde slogan attı.

Sana Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık 2 aydır Husi militanların üniversiteden çıkması ve üniversite güvenliğinin sivil kurumlara devredilmesi için eylemler düzenliyor.

Öte yandan Yemen'in güneyindeki Lahic kentinde, emniyet güçleriyle aşiret mensubu milisler arasında çıkan çatışmada 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, El-Azzibe kabilesine mensup milislerin Lahic kentinin Sabir bölgesinde kapattığı anayolu güvenlik güçleri açmak isteyince taraflar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 milis hayatını kaybederken, 6 kişinin yaralandığı kaydedildi.

El-Azzibe kabilesine mensup milislerin, bir kabine mensubunun, sebebi belirtilmeden aylardan beri hapishanede tutulmasını protesto etmek için yol kestiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!