"Platform Siyah"tan 25 Aralık soruşturması protestosu

Platform üyesi bir grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde soruşturmayı protesto ederek, yoldan geçenlere ananas dağıttı

"Platform Siyah"tan 25 Aralık soruşturması protestosu
"Platform Siyah"tan 25 Aralık soruşturması protestosu
GİRİŞ 25.12.2014 16:14 GÜNCELLEME 25.12.2014 16:14

quot;Platform Siyah" üyesi bir grup, İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde protesto etti.

Geçen yılki soruşturmanın yıl dönümünde Kısıklı Caddesi'nde toplanan gruptakiler, "Para'lele verecek evlat yok, ananas var" yazılı pankartlar açarak, kol kola girip zincir oluşturdu.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Can Erdündar, geçirilen tehlikenin boyutuna dikkati çekmek için toplandıklarını belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki darbe operasyonunun hedefine aldığı, tek amacı gençliğe ve ümmete hizmet olan TÜRGEV yurtları, geçtiğimiz sene bu zamanlar ağır bir bombardıman altındaydı, üstelik en ahlaksızca bir şekilde" dedi.

Açıklamasında Fethullah Gülen'i eleştiren Erdündar, "Siyasi arenaya girdiğinde kazanamayacağını anlayan bu sinsi ve hastalıklı yapılanma, yargıda, bürokraside, askeriyede ve sermayede elde ettiği gücü, dış mihraklardan da aldığı destekle ülkeyi cehenneme çevirmek için kullanacaktı" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkenin başbakanına, bu toprakların uzun yıllar sonra gördüğü en milli, en vicdanlı dava adamına hakaret ederken utanılması gerektiğini" vurgulayan Erdündar, şöyle devam etti:

"Peki devletin en üst kademesinden sıradan bir vatandaşa kadar böcek yerleştirmeye, TÜBİTAK'ı hainlerle doldurmaya, MİT tırlarını durdurmaya, Dışişleri'nin sağır odasını dinlemeye, İHH'ya yönelik El Kaide kumpasına, Gezi'de çadır yakmaya, KPSS ve diğer sınav sahtekarlıklarına, MHP'ye yönelik kaset operasyonu davasına, şike davasında kumpas kurmaya kadar yaptığınız ahlaksızlıklardan hiç mi yüzünüz kızarmıyor da hala basın özgürlüğü diye saçmalayabiliyorsunuz? Şükürler olsun ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve tüm ailesini hedefe koyan bu hain odak ve ona bağlı bulunan paralel yapılanmanın tam bir yıl evvel bugün kurmuş olduğu tuzak, asla eski günlere dönmek istemeyen bilinçli ve duyarlı vatandaşımız sayesinde bertaraf edildi. Ey Pensilvanya! Bizde para'lele verecek evlat yok! Ananas verelim."

Gruptakiler, yoldan geçenlere ananas dağıttıktan sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı