Eş durumundan öğretmen atamaları başvuru tarihleri

Eş durumundan öğretmen atamaları başvuru tarihleri, Eş durumu ataması bekleyenlere büyük müjde geldi

Eş durumundan öğretmen atamaları başvuru tarihleri
Eş durumundan öğretmen atamaları başvuru tarihleri
GİRİŞ 25.12.2014 16:57 GÜNCELLEME 25.12.2014 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, eş durumundan tayin bekleyen öğretmenlerin başvuru tarihlerini açıkladı. Öğretmenlerin yarıyıl tatili il içi ve iller arası özür durumuna bağlı tayinler için başvurular 5 Ocak 2015'te başlayacak, başvuruların son tarihi ise 9 Ocak 2015 olacak. 

Öğretmenlere eş durumu atamalarında 3 yıl şartı uygulanmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla öğretmenlerin yarıyıl tatili il içi ve iller arası özür durumuna bağlı atamaları için başvurular, 5 Ocak'ta alınmaya başlayacak.

Bu atamalarda, tüm devlet memurlarının, özel sektörde çalışan eşten dolayı nakil isteyebilmesi için getirilen 3 yıl şartı öğretmenler için uygulanmayacak. Bakanlık'tan alınan bilgiye göre, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklik başvuruları 5-9 Ocak'ta alınacak.

Atamalar ise 19 Ocak'ta yapılacak, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 23 Ocak'tan itibaren gerçekleştirilecek. Atamalar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla halen yürürlükte bulunan Öğretmen Atama Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. 

Bu şekilde ağustosta Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Çerçeve Yönetmelik'te yapılan, "eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayini isteyebilmesi için eşinin talep edilen yerde kesintisiz son 3 yıl sigortalı olması" şartı, "2015 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri"nde uygulanmayacak.

2015 Ocak ayı öğretmen atamaları yapılacak mı

2015 Ocak öğretmen ataması önümüzdeki ayın ortalarında yapılması bekleniyor. Ocak ayında yapılacak 2015 öğretmen atamaları ile 15 bin öğretmenin daha atanması bekleniyor

Ocak öğretmen ataması önümüzdeki ayın ortalarında yapılması bekleniyor. Ocak ayında yapılacak 2015 öğretmen atamaları ile 15 bin öğretmenin daha atanması bekleniyor.

Ocak ayında atanacak öğretmenler için branş kontenjanları da ocak ayında açıklanacak.

2015 Ocak ayında gerçekleştirilecek olan öğretmen ataması ile binlerce okulda boş olan kontenjanların bu yöntemle dolması bekleniyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakan 15 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladıktan sonra şimdi de akıllara 2015 Şubat ayında da öğretmen ataması olacak mı sorusunu getirdi. 

Öğretim yılının ikinci dönemi şubat başında başlayacağı için öğretmen atamalarının da bu aya kadar yapılması gerekmekte. Bu sorunun cevabını Ocak ayı öğretmen atamalarından sonra öğreneceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmenin, eş atamalarından sonra alınacağını belirterek, "2015 yılıyla ilgili takvimi de Aralık'ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz, eş durumu ve ilk atama tayinlerinin, iller arası atama, il içi atama ve rotasyonun ne zaman olacağını takvimle görmüş olacak" dedi. Atama takvimi bu ay içerisinde belli olacak.

YORUMLAR 1
  • nermin 9 yıl önce Şikayet Et
    öğrenim özrü ne zaman cıkacak sayın bakanım coçuklarımızı yük lisasans hakkından mahrum etmeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı