Avcı: Daha Cemaat'in yaptıklarının yüzde 10'u

Yargıtay'ın 'Devrim Karargah' örgütü davasında aldığı hapis cezası onadığı Hanefi Avcı'nın açıklamaları gündem olmaya devam ediyor.

Avcı: Daha Cemaat'in yaptıklarının yüzde 10'u
Avcı: Daha Cemaat'in yaptıklarının yüzde 10'u
GİRİŞ 26.12.2014 02:46 GÜNCELLEME 26.12.2014 06:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yargıtay'ın "Devrimci Karargah Örgütü" davasında "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onaması üzerine açıklamalarda bulunan Hanefi Avcı, katıldığı bir haber kanalının özel yayınında şunları söyledi;

DAHA YÜZDE 10'U ÇIKMADI
 
Cemaatin yaptığı suçların henüz yüzde 10'u çıkmadı, daha çıkacak. Daha yeni komplolar da ortaya çıkacak. Cemaate yönelik operasyonda haddin aşılmasına da karşıyım, sadece yaptıklarının hesabı sorulsun. 

Hükümet çok şey yapmaya kalkabilir ama herkese hükmedemez. Hükümetin cemaate yönelik operasyonda cemaatten daha hakkaniyetli olacağını düşünüyorum. Hükümetin ve devletin, operasyonlar sürecinde yaşanan mağduriyetleri gidermesi lazım. Hükümetin bu soruşturma sürecine fazla karışması sadece yeni sorun doğurur, hükümet puan kaybeder.

EN AZ 4 5 YIL DAHA YATMAM GEREKİR

En 4-5 yıl daha yatmam gerekir. Şu anda karara karşı bizim müracaat edebileceğimiz bazı kanun yolları var. Devlete değil akla, vicdana güveniyorum.  Mahkemeler yorum yaparak hukukun önünü açtı. Cemaatin özel bir kasıtla beni tuttuğu açık.  Bana ceza vermek için bahane arandı.  Örgüt mensubu statüsünde olduğumuz için daha dar irtibat imkanımız oldu. 
 
Ölçüsüzlük ve sınırsızlık vardı, o gün için hukuk yoktu. Fikrin namusu olan çok insanlar vardı.  Kitap yayınlandığı zaman belli medya uzak durdu.  Cemaat denilen olgu sadece iktidarın karşısında bir güç değildir. Devlet kendi görevini kendisi yapması gerekir, teslim ederseniz olacağı budur. Cemaatle herhangi bir temasım olmadı. Cemaat mensubu kendi dünyasında yaşadığı sürece varlığından rahatsız olmam. Cemaat siyasi aktör olarak ortaya çıktığı için hükümetle karşı karşıyalar.

BALYOZ DAVASI
 
Balyoz Davası'nda ortaya çıkarılan belgelerin çoğu sahte. 

YORUMLAR 17
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim adalet.Adama kumpas kuruyorlar , haybeye içerde yatacak ve yattı da.Ben böyle adaletin ..............
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet hastanelerinde çalışan doktor asistan vs ile konuşulsa neler duyacaklar ne korku imparatorlukları kurmuşlar öğreneceklerdir diye düşünmekteyim ama bu konuyu örtmekteler sanırım.Vah ülkemin başına gelenlere
    Cevapla
  • hehe 9 yıl önce Şikayet Et
    artık çişi gelen bile benicemaat sıkıştırdı diyor. senin yaptıklarının kaçta kaçı ortay çıktı acaba
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi uğurlar olsun. Kim tutar seni Koca yargıtay onamış. Giderayak gene gündem oömayı da ihmal etmemişssin.
    Cevapla
  • fahrettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Hanefi Avcı Devrimci Karargah örgütüne yardımdan ve silah bulundurmadan ceza aldı. Aylardır yaptığı algı çalışmaları işe yaramadı. Adam örgüte yardımdan ceza alıyor algı için yok odama çantayı polis koydu vs. iyi de aldığın cezanın çantayla ne alakası var. Çantadan dolayı zaten hizbir ceza almamışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek