90 bin şehidimiz böyle anıldı!

Allahuekber Dağları’nda şehit olan yaklaşık 90 bin asker için, Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler mahallesinde bir anma töreni yapıldı.

90 bin şehidimiz böyle anıldı!
90 bin şehidimiz böyle anıldı!
GİRİŞ 25.12.2014 18:50 GÜNCELLEME 25.12.2014 19:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Allahuekber Dağları’nda şehit olan yaklaşık 90 bin asker için, harekatın 100’üncü yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler mahallesinde bir anma töreni yapıldı. Tören Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından düzenlendi.

Törene protokol üyelerinin yanı sıra, Şenkaya ve çevre ilçelerde eğitim gören lise öğrencileri, Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı yaklaşık 500 izci ile çok sayıda ziyaretçi katıldı. Kosova, Lübnan, Bosna, Makedonya, Filistin, Sırbistan, Afganistan, Kuveyt ve Ürdün’den gelen izciler, Türk kardeşleriyle birlikte, kendi dedelerinin de birer nefer olarak yer aldığı harekâtı anma törenine katılarak ayrı bir renk kattılar.

Tören, 100 yıl önce Gaziler Camii şerefesine 85. Alay sancağının temsili olarak çekilmesi ve ezan okunması ile başladı. Bir manga askerin anma atışı yapmasının ardından lise öğrencilerinden oluşan koro tarafından “Sarıkamış Türküsü” icra edildi.

Gaziler Mahallesi’ndeki törende konuşma yapan Kaymakam Ahmet Özkan,

“Dillerimiz ne yüreklerimizdeki bu acıyı, ne de her bir neferimizin ölüme kahramanca yürüyüşünü hakkıyla anlatabilir.

Bu öyle bir yürüyüş ki, askerlerimiz adımlarını bitmez tükenmez bir vatan aşkıyla atmıştır.

Öyle bir yürüyüş ki, her bir neferimiz komutanlarının emirlerine, ucunda ölüm olsa bile itaat etmiştir.

Öyle bir yürüyüş ki, inanmış her bir yiğit Allah yolunda, vatan uğrunda can nasıl verilir bize göstermiştir.

Ve bu öyle bir yürüyüş ki,  Anadolu’nun evlatları kahramanlığın, koşulsuz teslimiyetin ve Hakk’a tevekkülün tarihini bu dağlara yazmıştır.” dedi.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ise konuşmasında, “Tarih boyunca düşmanların karşısında eğilmeyen askerlerimizin başları kar fırtınasına eğilmiş ve çaresiz kalmıştı. Her kar tanesi bir Mehmedi şehit ediyordu. Kar süngü olmuştu mermi olmuştu.” dedi.

Alandaki törenin ardından Çakırbaba mevkiindeki Bardız Geçidi ve Kaynak Yaylası Şehitliklerine doğru Saygı Yürüyüşüne yapıldı ve buralarda dualar edildi.

Kaymakamlık ve Belediye yetkililerince, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak AllahuEkber Şehitleri’ni anmak amacıyla hafta boyunca sempozyum ve film gösterileri düzenlendi; şehitlerin ruhları için Mevlid-i Şerif okutuldu. Türkiye İzcilik Federasyonu üyesi izcilerin şehitliklerde kurduğu Milli Bilinç Kampı üç gün sürecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    EYYYY ŞANLI ECDAD CEPHEYE GİDERKEN ATTIĞINIZ HER ADIM İÇİN RABBİM SİZLERİ RESULALLAH EFENDİMİZE KOMŞU EYLESİN. RABBİM HEPİNİZE VE MEMLEKETİMİZ İÇİN CANLARINI SEVE SEVE VERENLERE ŞEHİTLİK MERTEBESİNİ İHSAN EYLESİN.
    Cevapla
  • gecerken ugradım 9 yıl önce Şikayet Et
    ruhları şad olsun mekanları cenneti alanın en iyi yerleri olsun
    Cevapla
  • doğulu vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    aslı 23 bindir..ruslar şişiriyor 90 bin diyor..haberiniz olaa
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    politika olarak Enver paşaya karşı öne sürülmüştür bu 90 bin sayısı ordu mevcudu zaten 78 bin. Tarihçiler bas bas bağırıyor 90 bin dğl diye ama gazeteciler öğrenemedi bir türlü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri