STK'lardan vesayetle mücadeleye tam destek

Devlete sızan Paralel Yapı'nın yargı-polis işbirliğiyle yapmaya kalkıştığı 17 -25 Aralık darbesiyle mücadeleye 150 STK’dan destek geldi.

STK'lardan vesayetle mücadeleye tam destek
STK'lardan vesayetle mücadeleye tam destek
GİRİŞ 26.12.2014 11:03 GÜNCELLEME 26.12.2014 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Milli İrade Platformu adı altında, seçilmiş hükümete karşı darbe girişimini eleştirdi. 

Erdoğan’la bir araya gelen temsilcilerden bazıları şu mesajları verdi:
 
"DARBE TEŞEBBÜSÜYDÜ"
 
TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın: Geçen yıl bu dönemde yaşanan olayı, Türkiye demokrasisine yapılmış bir darbe teşebbüsü olarak görüyoruz. O darbe teşebbüsünde bulunan yapı, eğitim noktasında Türkiye’de söz sahibi olan bir yapı. Vakıf olarak çıkıp, ‘Biz de varız’ dediğimizde malum yapı, TÜRGEV’i bir tehlike olarak gördü. Bir algı yönetimi üzerinden TÜRGEV’i itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Vakıf hakkındaki suçlamaların iftiradan ibaret olduğu yargı kararlarıyla sabit hale geldi. Türkiye’nin demokrasi yolunda gelişmesini engellemeye yönelik bu hareketlerin, devletin dışında, devlet erklerinin yanında paralel yapılanmaların olmasını kınıyoruz.
 
"BÖLGE İÇİN ANAHTARIZ"
 
Rabia Platformu Sözcüsü Cihangir İşbilir:
Türkiye’deki milli iradenin sadece ülkemiz için değil, İslam alemi ve bölge için de anahtar rolü oynadığına inanıyoruz. Seçilmiş hükümete karşı olan girişimleri de kınadığımızı bu şekilde gösterdik ve imzaladık bildiriyi.
 
"MAĞDURLARIN ŞİKAYETİ"
 
Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan:
Özellikle 14 Aralık operasyonundan sonra sanki Türkiye’de demokrasi ve medyaya yönelik bir operasyon yapıldığı şeklinde bir algı oluşturulmak istendi. Bu algı yanlış olduğu için bu ilan verildi. Çünkü medyanın hedef alınması söz konusu olamaz. Mağdur olan vatandaşların, medya, yargı ve emniyet uzantılarını, bu örgütlü yapıyı şikayetleri üzerine operasyon yapılmıştır.
 
"HEDEF SİYASİ İKTİDAR"
 
Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir:
Bu bir yüzleşme. Anadolu halkının ötelenen adalet, merhamet arayışının, yeniden içimizden devşirilmiş lejyonerler tarafından emperyalistlere peşkeş çekme operasyonuna karşı, sivil toplum kuruluşları olarak bir karşı duruştur. Burada hedeflenen siyasi iktidardan ziyade bu milletin ötelenen adalet arayışıdır, ötelenen özgürlük arayışıdır. Bu yüzden bu bildiriye ihtiyaç duyduk.
 
"BİZİ DE DİNLEMİŞLER"
 
Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu:
Seçimle iş başına gelen iktidar darbeyle devrilmek istendi. Buna ister post modern darbe, ister hukuk darbesi, ister bürokrasi darbesi deyin, adı ne olursa olsun sonucu istemediğimiz bir şey olacaktı. Biz milli iradenin önemine inanıyoruz. O yüzden de platformun adı ‘milli irade’ oldu. Seçim yolu ile gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğine inanıyoruz.
 
"UÇURUMUN EŞİĞİNDEYDİK"
 
Mavera Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca:
Selam Tevhid kapsamında beni de dinlemişler. Bu algının, iftiranın sonuçlarına muhatap oldum, sahte dinlemelerle, çevresel etkilerle. Bu son olayları değerlendirememiştik. Şimdi görüyoruz ki bu olayların Türkiye’yi bir uçuruma götürme projesi olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?