PKK’dan kritik "kamu düzeni" adımı

Devlet heyeti ile Öcalan'ın görüşme konuları arasında bulunan "Kamu düzeni"nin sağlanması konusunda PKK önemli kararlar aldı.

PKK’dan kritik "kamu düzeni" adımı
PKK’dan kritik "kamu düzeni" adımı
GİRİŞ 26.12.2014 13:16 GÜNCELLEME 26.12.2014 13:33
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Namık Durukan'ın haberi

Devlete heyeti ve hükümet yetkililerinin çözüm süreci kapsamında İmralı'da Öcalan'a, HDP heyeti aracılığıyla da Kandil'e verdiği "Kamu düzeni" mesajı örgüt tarafından dikkate alındı. Hükümetin "Kamu düzeninden vazgeçilmeyeceği" yönündeki açıklamaları sürecin yeni aşamasına damgasını vurdu. Sürecin yeni aşaması kapsamında kamu düzenine ilişkin PKK’dan önemli adım atıldı. Daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde sokak eylemleri ile adını duyuran Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H)’nin de içinde yer aldığı PKK’nin en üst gençlik yapılanması Komalên Ciwan (Gençlik Toplulukları), Kandil’de 21-24 Aralık tarihlerinde yaptığı toplantıda eylem yöntemlerini değiştirme kararı aldı. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı.

Açıklamada, otobüs yakma, Kepenk kapatma gibi eylemler eleştirilirken, gençlik örgütünün Öcalan’ın sürdürdüğü sürece göre konumlandırılacağı, yürütülecek sürece karşı kendisini hazır hale getireceği ifade edildi.

Kararlarda, hükümetin sık sık rahatsızlığını vurguladığı eylem biçimleri eleştirilerek, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzları reddedildi; bu davranışlar “Eylem kırıcılık” olarak değerlendirildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 17
  • Dağlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki şiddet eylemleri neyi ifade eder? Demek ki barışı istemeyenler de var.
    Cevapla
  • çözüm diye pkk yı 10 kat büyüttüler.. 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu devlet görevlileri diyor.. ister inanın ister inanmayın, şimdi de engel olmaya çalışıyorlar.. hükümet hala hem suriye hemde çözüm sürecindeki bu başarısızlıklara rağmen mit ve dışişleri bürokratlarıyla çalışmaya devam ediyor acaba neden???
    Cevapla
  • uyu ey mus 9 yıl önce Şikayet Et
    kamu duzenını bozan kım onlar eylem yapmadımı zaten kamu duzenı var demektır
    Cevapla
  • Osman Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Evladı Osman Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümetimize uzun ömürler versin. Ne kutlu, ne mübarek insanlar onlar. Ne hayırlı işler yapıyorlar. Görmüyor musunuz? Artık safsataları geçip gerçekleri söyleyebilirim... Abi kör müsünüz? Güneydoğu'da birileri vergi topluyor. Yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor. Kendi mahkemelerini kuruyor, insanları yargılıyor, insanları infaz ediyorlar. Hangi kamu düzeninden bahsediyorsunuz. İktidar şu süreçte geri dönüşü olmayan bir yola girdi.Bu yüzdendir, bütün imtiyazları bu adamlara tanımaz zorunda artık. Geri dönüş çok zor. Sürekli vermek zorundalar. BU tavizleri veremedikleri bi güne de bu millet katlanmak zorunda değil. Bırakın bu kamu düzeni masallarını. Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
  • bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    Onca masum insanın canına ve malına zarar verdiniz.sizler kuklasınız size kim para verirse onun düdüğünü çalarsınız.İnsan sevgisi ve merhametten uzaksınız.Yakıp yıkmaktan öldürmekten başka ne bilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?