DİSK'ten asgari ücret eylemi

Asgari ücretin net bin 800 liraya yükseltilmesini isteyen DİSK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

DİSK'ten asgari ücret eylemi
DİSK'ten asgari ücret eylemi
GİRİŞ 26.12.2014 14:01 GÜNCELLEME 26.12.2014 14:01

Eskişehir yolundaki bakanlığın 17. Sokak'taki girişinde toplanan konfederasyon üyeleri, "Asgari ücret 1800 net" yazılı pankart açıp aynı içerikli dövizler taşıdı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, slogan da atan grup adına yaptığı açıklamada, geçmişte olduğu gibi bugün de asgari ücretin insanların temel ihtiyaçlarını giderecek bir ücret olmadığını söylediklerini bildirdi.

Beko, kişi başına düşen gelir bin 800 lira ise asgari ücretlilerin maaşının da bu seviyede olması gerektiğini söylediklerini belirterek, hesap yaparak bu rakama ulaştıklarını bildirdi.

Ülkeyi yönetenlerin milli gelir artışıyla övündüklerini söyleyen Beko, kendilerinin de işçilerin milli gelirden pay alıp almadıklarını sorduklarını ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun günlük 1 lira artış öngördüğünü iddia eden Beko, bin 800 lira net maaş istediklerini vurguladı.

Beko, komisyonda hükümetten 5, işverenden 5, Türk-İş'ten 5 kişi bulunduğunu ancak 7 milyon asgari ücretliden kimsenin bulunmadığını ifade ederek, asgari ücretlinin de burada temsil edilmesini istedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi