Vali'yi isyan ettiren silah merakı

6 aydır Ordu'da görev yaptığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, geldikten sonra silah ruhsatında frene bastıklarını söyledi şu çağrıyı yaptı:

GİRİŞ 26.12.2014 15:31 GÜNCELLEME 26.12.2014 18:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz'de silah merakının yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Ordu'da av tüfeği dahil 10 bin civarında ruhsatlı silah var. Bunların 700'ü kadınlara ait ruhsatlar. Buna bir 'dur' denilmesi lazım. Silah eğlence aracı değildir" dedi.

Kentte kadın ve erkeklerin silah merakı olduğunu, ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Malesef Türkiye'de silaha bir merak var. Karadeniz'de bu silah merakı biraz daha fazla. Ordu'da incelediğimiz zaman 10 bin civarında ruhsatlı silah var. Bunların büyük bölümü av tüfeği. Belli bir ciroyu tutturanlar, arıcılar, hakim, savcı, polis gibi üst düzey yöneticilerin silah taşıma ruhsatı alma konusunda esnekliği var. Bunlarla beraber hepsi 10 bin civarında silah ruhsatı verilmiş. Bunlardan 700'ü ise kadınlara ait ruhsatlar" dedi.

"SİLAH RUHSATIM VAR AMA HİÇ TAŞIMADIM"

Silahın eğlence aracı olmadığını, silah atarak stres atmak, silahla eğlenmenin çok yanlış olduğunu, kendisinin silah ruhsatı olmasına rağmen taşımadığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Son dönemde gündeme sık sık geliyor. Bilinçsiz silah kullanma, eğlencelerde silahla kutlama yapmak. Sanki havai fişek atar gibi havaya silah sıkmalar, düğünde, asker uğurlamasında, yılbaşında, bayramda silah atma durumu. Eğlenceyi, keyfi, dostlarla paylaşmayı kedere dönüştüren olaylar malesef yaşanıyor. Çok şükür Ordu'da uzun zamandır bunlar yaşanmamış ama Karadeniz'de böyle bir merak var. Buna bir 'dur' denmesi lazım. Silah eğlence aracı değildir. Silah atarak stres atmak eğlence yapmak çok yanlıştır. Kamuoyunda, basında görüyoruz düğünde silah atıyorlar gelin vurulup ölüyor, damat vuruluyor. Damat silah atıyor başka birini öldürüyor. Eşiyle kavuşmak yerine cezaevine gidiyor mesela. Bu nedenle vatandaşlara tavsiyemiz, aman silahı bir eğlence aracı olarak görmesinler. Bende de silah ruhsatı var ama hiç taşımadım" diye konuştu.

6 aydır Ordu'da görev yaptığını hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, göreve geldikten sonra silah ruhsatları için frene bastıklarını, gerekli görülmedikçe vatandaşlara silah ruhsatı vermediklerini ve silah almalarından vazgeçirip ikna etmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • nuri 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın valiyi şırnak veya hakkari olmadı diyarbakır valisi yapalım.ordaki vatandaşlarada silahın oyuncak olmadığından filan bahsetsin .
    Cevapla
  • hasan can 9 yıl önce Şikayet Et
    önce güvenlik her alanda herkeste de silah olmamalı bence
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi, 5 yaşındaki çocuğuna makineli tüfek kullanmayı öğretiyor. Dünyanın binbir türlü hali var. Türk milletinin düşmanı çok.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    kanuni hakkım mı hakkım kanun suz bir şey var mı yok o zaman kanunda büyük vali var oluyor gibi ben mi yanlış düşünüyorum ?
    Cevapla
  • malcolmx 9 yıl önce Şikayet Et
    doğuda silah kullanıldı mı insanlar terörist karadenizde kullanıldı mı silah meraklısı oluyor insanlar çifte standart hala da devam ediyor bu ülkede
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi karadenizli Askerimize polisimize silah sıkmış da terörist diyeceksin.Terörisler ruhsatlı silahla gezmezler haberi okursan mevzu ruhsatlı silahlanma.Keleşli değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı