Paralel yapı soruşturmasında flaş gelişme

Eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 5 kişi "tutuklama" istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Paralel yapı soruşturmasında flaş gelişme
Paralel yapı soruşturmasında flaş gelişme
GİRİŞ 26.12.2014 18:40 GÜNCELLEME 26.12.2014 19:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emniyetteki 22 Temmuz tarihli "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, 14 Aralık tarihli İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturmasında da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden getirildikleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca ifadeleri alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi amirlerinden Kazım Aksoy'un ifade verme işlemi sona erdi.

İfade verme işlemi yaklaşık 9 saat sürdü.

Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, bu şüphelilerin, "kamu görevlisinin gerçeğe aykırı evrak hazırlaması", "terör örgütü üyeliği" ve "iftira" suçlarından bir kez daha tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

Bu soruşturmadan önce yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen "yasa dışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlarına konu, 22 Temmuz tarihli İstanbul emniyetindeki paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin, hakimlik sorgusuna başlanması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 Aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da yer aldığı 4 kişi tutuklanmış, gazeteci Ekrem Dumanlı ile 7 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, 1 kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    önce istanbulda heryer bonzaici ve hırsız doldu ve şimdi 2inci aşama güpegündüz istanbul sokaklarında artık mafya insanlar öldürüyor pkk nın romayıda yakan molotofcu neronlarını da eklersen..artık istanbul sokakları emniyetli değil..40yıl kavga etmedim ama bu yaz dolandırıcı ve gaspçı tinercilerle istanbul mecidiyeköy vemahputpaşada kavga etmek zorunda kaldım ve komik olanı 1 olay istanbul emniyet müdürlüğünün yanında olmasına rağmen 1tane polis gelmedi..birşeyler feci şekilde yanlış gidiyor.devlet büyüklerimiz vatandaşıda kendileri gibi yüzlerce korumanın koruduğunumu zannediyor?
    Cevapla
  • selcuk 9 yıl önce Şikayet Et
    daha cok temizlenecek var inş.hepsi çıkar yakında...
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    ergenekonda bu yanlışlara düşülmemişmiydi, herkes aynı çuvala konulmamışmıydı..bu iki gün konuşulur üçüncü gün unutulur diyerek uygulanan politikalar, milletin hafızasını küçümsemeler öncekilere kaybettirdi bunu kulak arkası etmeyin..eski istihbarat yeni istihbarat savaşı..tamam da hukuku da mahkemeleri di milletin gözünde oyuncak durumuna düşürmeyin..özel yetkili mahkemelerin yerini özel savcı hakimler almasın
    Cevapla
  • vedat 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi hoş da neden yargıdaki bunca değişiklikten sonra bu işleri yapmaya karar verdiniz. Hatta belli işleri aynı kişiler yapıp duruyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi