Rus rublesindeki düşüş

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: "Dolar/ruble kuru 30 seviyesine geri dönmeyecek fakat şu an önemli olan rublenin istikrar kazanması"

Rus rublesindeki düşüş
Rus rublesindeki düşüş
GİRİŞ 26.12.2014 19:48 GÜNCELLEME 26.12.2014 19:48

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, petrolün varil fiyatının 60 dolara kadar gerilemesinin ardından değer kaybetmeye başlayan rublenin, tekrar istikrar kazandığını belirtti.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rus medyasından RIA-Novosti'ye, petrol fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş sonrası sert şekilde değer kaybeden Rus rublesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Dolar/ruble kuru 30 seviyesine geri dönmeyecek fakat şu an önemli olan rublenin istikrar kazanması" diyen Siluanov, rublenin gelecek yıl da bu düzeyde kalacağını öngördüklerini kaydetti.

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatının hızla düşüşe geçmesinin ardından değer kaybetmeye başlayan ruble, dolar ve avro karşısında büyük değer kaybetmişti.

Dolar/ruble paritesi, 16 Aralık'ta 79,52 seviyelerine çıkınca Rusya ekonomi yönetiminin müdahalesiyle ruble tekrar değer kazanmaya başladı.

Ruble, bugün dolar karşısında 50-54, avro karşısında da 62-65 seviyelerinden alıcı buldu.

Rublenin değer kaybı tehlikesinin halen tehdit olarak görüldüğü ülkede, enflasyonun artmasından da endişe ediliyor. Rusya Merkez Bankası'nın verilerine göre, enflasyon oranının gelecek ay yüzde 10 sınırını aşacağı öngörülüyor.

Ülkedeki birçok yabancı şirket ise rublenin değer kaybetmesiyle fiyatlarında artışa gitti. Microsoft firması gelecek yılın başından itibaren kişisel ve ticari ürünlerinde yüzde 15-30 artış yapacağını açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı