Seslerini duyurmak için Hırvatistan'a yürüyen işçiler

Bosna Hersek'te üç şirketin iflas etmesinin ardından Tuzla'dan Hırvatistan'a doğru yürüyüş başlatan işçiler Oraşye şehrine ulaştı

Seslerini duyurmak için Hırvatistan'a yürüyen işçiler
Seslerini duyurmak için Hırvatistan'a yürüyen işçiler
GİRİŞ 26.12.2014 20:10 GÜNCELLEME 26.12.2014 20:10

Bosna Hersek'te üç şirketin iflas etmesinin ardından Tuzla'dan Hırvatistan'a doğru yürüyüş başlatan işçiler Oraşye şehrine ulaştı.

İşçilerden Hasan Ujiçanin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hırvatistan sınırı yakınlarındaki Oraşye'ye ulaşan işçilerin geceyi burada geçireceklerini söyledi.

Geriden gelen diğer işçileri bekleyeceklerini belirten Ujiçanin, "Tuzla Kantonu hükümeti bugün yaptığı olağanüstü oturumda, bizim için 100 KM (50 avro) değerinde, temel hayat ihtiyaçlarının bulunduğu yardım paketi verme kararı aldı. Zaten bize yardımları dokunmayacağını biliyordum ama böyle bir karar vermeleri gerçekten tiksinç. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

Ujiçanin, işçilerin sabah yeniden Hırvatistan'a doğru yürüyüşlerini sürdüreceklerini kaydetti.

İflas eden üç şirketin 200 çalışanı hükümetten, 400 KM'lik yardım, iş imkanı ve başka bir iş bulana kadar maddi destek ile 18 yıldır aksatılan maaş ve sigortalarının ödenmesini talep ederek bu yürüyüşü başlatmıştı.

Olay

Tuzla'daki devlet firmalarından ayakkabı şirketi "Aida", deterjan şirketi "Dita" ve mobilya şirketi "Konyuh"un iflas etmesinin ardından, yaklaşık 200 işçi, Tuzla Kantonu hükümet binasının önünde yaptıkları protestolardan sonuç alamayınca, ülkeyi terketmek üzere Hırvatistan'a doğru yola çıktı.

Tuzla'dan 70 kilometrelik mesafede bulunan Oraşye kentine ulaşan işçiler, izin verilmesi halinde Hırvatistan üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek istiyorlar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!