"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Makamlara geldiğinizde ve o sorumlulukları yüklendiğinizde sorumluluklarınızın hakkını verirseniz eğer, millet sizi başının üstünde taşır. Eğer siz millet ile beraber olmazsanız, milletin çıkarlarını gözetmezseniz yanınızda kimseyi bulamazsınız"

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni
"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni
GİRİŞ 26.12.2014 20:59 GÜNCELLEME 26.12.2014 20:59

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Makamlara geldiğinizde ve o sorumlulukları yüklendiğinizde sorumluluklarınızın hakkını verirseniz eğer, millet sizi başının üstünde taşır. Eğer siz millet ile beraber olmazsanız, milletin çıkarlarını gözetmezseniz yanınızda kimseyi bulamazsınız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezindeki "Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül törenine katılan Bakan Kılç, bütün dünyada ekonomik, siyasi ve finansal çalkantılar olduğu dönemde, Türkiye'nin bu krizden etkilenmediğini söyledi.

Bu durumun, iradenin, birliğin, beraberliğin, ortaya konan bir duruşun sonucu olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de biz hiçbir zaman şunu söylemedik; her ne olursa olsun biz kazanalım, her ne olursa olsun AK Parti kazansın. Biz hep şunu söyledik; Eğer Türkiye kazanacaksa ve Türkiye ilerleyecekse biz AK Parti olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Ama Türkiye'de birtakım siyasi çalışmalar içine girmeye çalışanlar ne dedi? AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun. Türkiye'nin ne olduğu umurlarında değildi. Milletimizin başına ne gelebileceği hiç umurlarında değildi.

Tek gayeleri vardı, makam ve mevki. 'O mevkiye ben geleceğim, o makama ben geleceğim.' Makamlara gelinmez, makamlara millet getirir. Makamlara geldiğinizde ve o sorumlulukları yüklendiğinizde, sorumluluklarınızın hakkını verirseniz eğer, millet sizi başının üstünde taşır. Eğer siz millet ile beraber olmazsanız, milletin çıkarlarını gözetmezseniz yanınızda kimseyi bulamazsınız. Ama siz eğer ülkemizin hem içeride hem dışarıda, yani hem iç siyasette hem dış siyasette hem de ekonomide sağlam durmasını sağlarsanız, daha ileriye gitmesini dert edinmişseniz, millet ile iç içeyseniz önünüze ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar millet sizinle beraber yürür. İşte bizim sırrımız da bu."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da iş dünyasını yakından ilgilendiren "karekod" çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti.

Ticaret ve sanayi kesiminin sıkıntılarının birbirleriyle örtüştüğünü ve ortak sorunları bulunduğunu anlatan Hisarcıkloğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bankalar Birliği'yle ortak bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah mevcut çeklerin yanına karekodlu çekler girecek. Yakında çalışmalar bitecek diye bekliyoruz. Bu olduğu zaman şimdiki gibi hedefi görmeden atış yapmayacağız. Karekodlu çekin manası şu, 'bugün geldiniz, Rıfat sizden alışveriş yapmak istiyor. Karekodlu çekin var mı?' diyeceksin. Bir normal çekin olacak, bir de karekodlu çek olacak. Karekodlu çekin farkı şu, bu çeki aldığınız zaman benim bütün ticari geçmişimi görebileceksiniz."

Konuşmaların ardından Samsun İlyas Kılıç TOBB Endüstri Meslek Lisesinin protokolünün imzalandığı törende, 2013 yılı vergilendirme döneminde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyesi vergi rekortmenlerine plaketleri verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"