İstinye'deki sır cinayetle ilgili 4 iddia

İstanbul İstinye’de öldürülen Ali Ekber Akgün cinayetiyle ilgili 4 iddia gündeme getirildi.

İstinye'deki sır cinayetle ilgili 4 iddia
İstinye'deki sır cinayetle ilgili 4 iddia
GİRİŞ 27.12.2014 06:28 GÜNCELLEME 27.12.2014 07:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ali Ekber Akgün cinayeti ile ilgili çok yönlü soruşturmalarını sürdüren polis, Akgün’ün evi ile işyeri arasındaki kamera görüntülerini de inceledi.

Olay günü ve geriye doğru giderek 1 haftalık görüntüleri adım adım izleyen polis, Akgün’ün takip edildiğini belirledi. Saldırganların Akgün’ün evinin bulunduğu siteden işe gitmek için çıktığı saatler ile hangi güzergâhları kullandığına dair keşif yaptığı, olay günü de takipteki aracın dışında farklı bir aracın da Akgün’ü takip ettiği ortaya çıktı. Bu aracın da saldırıyla ilişkisi araştırılıyor.

Polis, eşi saldırıya uğradığı sırada cipiyle aynı trafik ışıklarında bulunan Hollandalı Maartje Geertruida’nın ifadesine de başvurdu.

Geertruida’nın “Evden ayrı araçlarla peş peşe çıktık. Ofise gidecektik. Eşim benden önce çıktı. Bir süre sonra yolda aramızda mesafe oluştu. Olay yerine geldiğim sırada eşimin aracını ve kalabalığı gördüm. Eşimin kurşunlandığını gördüm. Hollanda’da tehdit alıyordu. Eşimle uğraşanlar vardı” dediği öğrenildi.

‘DUBAİ’ ŞÜPHESİ

Soruşturma kapsamında Akgün ile ilgili farklı iddialar da ortaya atılıyor. Akgün’ün Hollanda’daki uyuşturucu hesaplaşmasından kaçmak için İstanbul’a geldiği, Dubai’ye yerleşme planı olduğu iddiası da bunlardan biri. Dubai’de ofisi bulunan Akgün’ün, bir süre önce burada 10 daire satın aldığı öne sürülüyor. Dubai’ye silah sokmanın yasak olduğuna dikkat çekilerek Akgün’ün böylece olası silahlı saldırılardan kaçmayı planladığı iddia ediliyor.

İDDİALAR

Akgün cinayetiyle ilgili ortaya atılan iddialardan bazıları şöyle:

-Hollanda’da birçok cafeshop’u bulunan Akgün’ün iş ortağı ile aralarında 4 milyon Euro’luk bir anlaşmazlık yaşandı. Bu anlaşmazlık üzerine ikili arasında husumet başladı.

-2013 yılında Hollanda’dan İstanbul’a gelen ve cesedi Kemerburgaz’da ormanlık alanda bulunan Zuhuri Şahin’i öldürten azmettirici, Akgün’ü de öldürttü. Şahin’in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Atilla Önder’in oğlu Burak Önder bir süre önce cezaevinden çıkmıştı.

-İstanbul’da 2007 yılında tutuklanan Hollanda, Almanya ve Türkiye üçgeninde uyuşturucu ticareti yapan organize suç lideri Atilla Önder’in adamlarından 25 yaşındaki Murat Hüseyin Garki 15 gün önce Amsterdam’da öldürüldü. Garki’nin öldürülmesinde de Akgün rol oynadı.

-Polis Atilla Önder ve oğlu Burak Önder’in cinayet talimatını veren kişiler olma ihtimali üzerinde duruyor. (Habertürk)

YORUMLAR 3
  • efe 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapının işleri maksat ortalık karışsında....
    Cevapla
  • Sarikaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Su testisi su yolunda kirilirmis...
    Cevapla
  • şener çam 9 yıl önce Şikayet Et
    memleket texas gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı