Diyanet'ten yılbaşı hutbesi! Ne acıdır ki...

Diyanet, yılın son cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarını konu edindi.

Diyanet'ten yılbaşı hutbesi! Ne acıdır ki...
Diyanet'ten yılbaşı hutbesi! Ne acıdır ki...
GİRİŞ 27.12.2014 07:36 GÜNCELLEME 27.12.2014 07:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hutbede, “Geride bıraktığımız zamanın bir muhasebesini barındırması gereken saatler ne acıdır ki her yıl bir takım yanlışlarla israf edilmektedir” denildi.

Türkiye’deki tüm camilerde okutulan hutbede, şu görüşlere yer verildi:

“Dini ve ahlaki değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayri meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar hazin, ne kadar insani ve vicdanidir?”

YORUMLAR 9
  • Noel 9 yıl önce Şikayet Et
    Noel 25 Aralik'ta kutlanan dini bir bayramdir, Yilbasi ise 31 aralikta kutlanan ve yeni yili ve yeni bir baslangici simgeleyen bir eglencedir. Eglenceye karsi olabilirsiniz fakat Yilbasi ile Noel'i karistirmak cahilliktir. Kimse kusura bakmasin...
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    patlak patlatiyonmu ? cam agaci süslüyonmu ? Hindi kesiyonmu ? bunlari yilbasi eglencesi olarak gösterenlere neden cekismiyorsun o zaman ??? tüm bunlar aslinda noel kutlamasina ait degilmi ?? bize masal anlatma ?? ben yillardir almanyada yasiyorum !!!
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu hutbeyi cok begendim. kim noel kutlar, kim çam diker, kim piyango oynar bu onlarin sorunu. Lekum diyynukum veliyye din. Asıl mesaj suydu insanlar aclıktan olurken, katledilirken, tecavuze ugrarken. Daha cok param, malım, evladim olsun hesabi yapanlaraydi. Gayet vicdana hitab ediyor.
    Cevapla
  • Moda. 9 yıl önce Şikayet Et
    Yılbaşıda kafayı çekip karı kıza sarkmak moda oldu. Senenin 365 günü haramla geçirip yılbaşıda aman evinizde hatta alkol olmasa bile eğlenmeyin yaygarasıda moda oldu. Hele birde herşeyi Kur'an a bağlayıp aman aman diyenler! Birde her konuya Üstad Kısakürekden alıntılar yapmakda moda oldu. Sizin bi yorumunuz yokmu kardeşim? Ha bana soracak olursanız ne hediye ne bişey yılbaşıda yada değil ailemle oturup alkolsüz eğlenmeyide bilirim.
    Cevapla
  • eyildizlar 9 yıl önce Şikayet Et
    31 mart saat 19.00 derken :S kadir bey.. hutbelerde tamamen edebiyat yapıyorlar. adam gibi ayeti kerime nede hadisi şerif yazıryotlar. korkuyorlar açık yazmaya.. imamı rabbani h.z lerinin mektublarını okusunlar teşebbüh ile alakalı dudakları uçuklar..
    Cevapla
  • kim suçlu 9 yıl önce Şikayet Et
    devletmi yoksa bu noel denen saçmalığı kutlayanmı bence devletimiz ülkemizi yönetenler doğruyu söylemeyen alimler suçlu sonrada o kutlamalara katılanlar her ane baba evladını nasıl koruyorsa tehlikelere karşı devletimizde vatandaşını her türlü tehlikeden kormumaldır okul kitaplarına mutlaka konmalı neden kutlanmaması gerektiğini isa hazretlerinin doğuşu içki zina çam kesmeklemi doğuşu kutlanır devlet tv lerimiz bile yıllarca bu kutlamalara ön ayak oldu halada oluyor kutlama olacak diye yayın sati değişti bir diziyi bile yayınlamıyorlar işte halimiz önce devletimi bu işe el atmalı şimdi kutlayan bir sürü kanl var devlete ne oluyor yetmedi batırdığınız diyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi