Suriyeli bebek, çadırda ölmüş halde bulundu

İstanbul'dan 5 gün önce, Adana'da çadırda yaşayan akrabalarını ziyarete gelen Suriyeli çiftin 2 aylık bebeği, hayatını kaybetti

Suriyeli bebek, çadırda ölmüş halde bulundu
Suriyeli bebek, çadırda ölmüş halde bulundu
GİRİŞ 27.12.2014 12:58 GÜNCELLEME 27.12.2014 12:58

İstanbul'dan 5 gün önce Adana'ya gelen ve çadırda yaşayan akrabalarının yanında kalan Suriyeli çiftin 2 aylık bebeği ölmüş halde bulundu.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da oturan Şadiye Salih (20) ve Garip Halef (23) çifti, 3 çocuğuyla Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi'ndeki boş bir arazide kurulu çadırda yaşayan akrabalarını ziyarete geldi.

Anne Şadiye Salih, sabah emzirmek için yanına gittiği 2 aylık bebeği Yasmin Halef'i ölmüş halde buldu. Çiftin yakınlarının haber vermesi üzerine çadıra gelen polis ekipleri, incelemenin ardından bebeğin cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Baba Garip Halef, gazetecilere, soğuk nedeniyle bebeklerinin hastalandığını belirterek, "Bugün bebeğimizi hastaneye götürmeyi düşünüyorduk ancak eşim, sabah uyandığında kızımızı ölmüş halde buldu. Çadırda soba yakıyorduk ama o çok ısıtmıyordu" dedi.

Aynı arazide başka çadırda çocuklarıyla kalan Sede Şerif de (65) sobada yakmak için kömür ve odun alamadıklarını ifade ederek, "Çadırda üşüyoruz. Çevrede bulduklarımızı yakıp, ısınmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Suriyeli bazı ailelerin çocuklarının ayakkabısız dolaştığı görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’