AK Parti Seçim Müziği klibi izle ve dinle

AK Parti'nin 2015 seçimlerinde kullanacağı seçim şarkısı belli oldu. İşte AK Parti'nin seçim şarkısı, AK Parti Seçim Müziği hikayesi

AK Parti Seçim Müziği klibi izle ve dinle
AK Parti Seçim Müziği klibi izle ve dinle
GİRİŞ 28.12.2014 14:11 GÜNCELLEME 28.12.2014 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2015 AK Parti Seçim Müziği, 2015 AK Parti Seçim Müziği Ayna Grubu, 2015 AK Parti Seçim Müziği Ayna Bir Yiğit Adam şarkısını dinle 2015 AK Parti Seçim Müziği hakkında gelişmeler haberimizde.

Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Hamas Lideri Halid Meşal'in kongreye katılması sürprizinden sonra bir sürpriz daha gerçekleşti.  

AK Parti'nin Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerinde kullanacağı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na atfen yazılan 'Bir Yiğit Adam' isimli şarkıyı kongrenin başında 'Ayna Grubu'ndan Erhan Güleryüz seslendirdi. O anda salonda büyük bir coşku yaşandı. 

İŞTE O ŞARKI:

Şarkının sözleri:

Geldi vatan aşkına Davutoğlu Ahmet Hoca 

Geceyi gündüze katan

Adam kim, yiğit kim, dürüst kim kim kim

Davutoğlu Ahmet Hoca

Bir bilge adam, bir yiğit adam

Dualarla çıktı yola

Umut yaydı sağa sola

Reisle girdi kol kola 

Bütün dünya tanır onu

Tam bir Osmanlı torunu

Yiğit kim doğru kim dürüst kim

Bağrına bastı herkesi

Birlik olmak meselesi

Yeni Türkiye'nin sesi

Adam kim dürüst kim

Davutoğlu Ahmet Hoca

Bir bilge adam, bir yiğit adam

İşte o şarkının hikayesi...

Kiziroğlu Mustafa Bey, 16. yüzyılda yaşamış efsanevi namlı bir yiğittir. Kizir, Kars'ın Susuz kazasına bağlı bir köydür. Bu köy Kısır dağlarının geniş eteklerine kurulmuştur. Köy düz toprak damlı evlerden oluşmaktadır ve köyün hakim bir yerinde de bir kale kalıntısı vardır. Köylüler buraya "Kiziroğlu'nun kalesi" derler. Kiziroğlu, bu köyde yaşamış ve burada efsaneleşmiştir derler.

Küçükken at binip kılıç kuşanır

Söylentiye göre; şimdiki Kiziroğlu Köyü’nün yerinde bir birinden uzak yirmi yirmi beş kadar ev bulunmaktaymış. Bölge dağlık ve ormanlık olduğu için insanları da bu nedenle serttir derler. O zamanlar burada yaşayan insanların başında bulunan kişiye "Kizir" derlermiş. Kizir; muhtar demektir. Gün gelmiş zamanın kizirinin ünü, tüm Anadolu'ya yayılmış. Tüm kötüler ondan korkar olmuş. Gel zaman git zaman kizirin bir oğlu olmuş. Daha küçükken iyi at biner, kılıç kuşanır olmuş. İşte Kiziroğlu Mustafa Bey bu çocuk. Bütün çocukluğu Kısır Dağı’nda at binip avlanmakla geçmiş Mustafa'nın. O da babası gibi büyüyünce namlı bir yiğit olmuş, haksızlık ve adaletsizliklerle savaşmaya başlamış. Zaten onun bulunduğu çevrede kimse haksızlık etmeye cesaret edemezmiş.
Köroğlu doğuya gelir

O sırada doğuya gelen Köroğlu,Kısır Dağları’nda Ferro deresine yerleşmiş, amacı doğudaki haksızlıkları yok etmekmiş. Bir gün Köroğlu bir at gezisinde Kizir Köyü’nü görmüş, "Buradaki adaletsizlikler de benden sorulur" demiş ve gitmiş orada bir kale kurmuş. İşlerinden dolayı bir müddet köyünden ayrı kalan Kiziroğlu köye döndüğünde Köroğlu’nun kalesini görmüş. Sinirlenmiş. Köroğlu’nun yanına gidip sertçe çıkışmış:"Sen kim olasın ki benim yurdumda saltanat süresin." Her ikisi de birbirlerini kötü insan olarak bilirlermiş. 

Yiğitlerin kavgası

O zamanın adaletine göre iki yiğit dövüşmüş, galip gelen diğerini öldürüp savaşı kazanırmış. Köroğlu ve Kiziroğlu günlerce at üstünde kavga etmişlerse de yenişememişler. Kılıç kavgasında ve güreşte de yenişememişler. Mustafa Bey’in atı Ala Paça da Köroğlu'nun atı Kırat’la güreşmekte. Mustafa Bey şöyle bir geri bakmış ki ne görsün atı Ala Paça Köroğlu’nun atını alt etmiş duruyor. "Ola benim atım Köroğlu'nun atını alt etmiş, ben Köroğlu'nu alt etmezsem halim nice olur" deyip gayrete gelmiş ve Köroğlu'nu yere vurmuş. Tam kamasını çekmiş vuracağı sırada Köroğlu "Dur yiğit, bana biraz mühlet ver, yiğitlerimi göreyim karımla helallaşayım" demiş. Mustafa Bey bırakmış. Köroğlu eve gidip olanları karısına sazıyla sözüyle anlatmaya başlamış:

Bir atı var Ala Paça peh peh peh
Mecal vermez Kırat kaça hey hey hey
Az kaldı ortamdan biçe
Ağam kim, Paşam kim, Nigar kim,
Hanım kim
Kiziroğlu Mustafa Bey
Bir beyin oğlu
Zor beyin oğlu 

Köroğlu geciktiği için evine kadar gelen Kiziroğlu, o sırada kapı aralığından türküyü duyunca duygulanmış ve utanmış. Kapıyı çalıp içeri girmiş. Mustafa Bey’i karşısında gören Köroğlu her şeyin bittiğini düşünürken Mustafa Bey sarılıp onu öpmüş. "Sen benden daha yiğitsin Köroğlu" demiş. Köroğlu da "Ben artık buradan gideyim, burada senin gibi mert ve yiğit biri varken kalmak olmaz" demiş ve köyü terk edip batıya doğru gitmiş. 

AYNA GRUBU KİMDİR

Ayna, Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren tarafından 1996 yılında kurulmuş bir Türk Rock müzik grubudur. Ayna Grubu, Erol Kӧse’nin prodüktӧrlüğünde 1996 senesinde ilk albümünü piyasaya sürmüştür. Gittiğin Yağmurla Gel ile başlayan bu yolculuk 2002 senesinde Bostancı Durağı albümünden sonra son bulmuş ve Ayna, Erol Kӧse ile yollarını ayırmıştır. Bunun ardından 2004 senesinde Denizden Geliyoruz albümünü, Rüzgar Yapım bünyesinde çıkarmış ve bu güne kadar kendi yollarında devam etmişlerdir. Büyük başarılara imza atmalarına rağmen, Ayna Grubu popüler kültüre teslim olmadığı için başarıları gӧzardı edilmiştir.

Ayna Grubu kendilerini bir albüm grubu olarak değil, konser grubu olarak tanımlamaktadırlar. Aynı zamanda, kuruldukları günden bu yana grubun kayda değer üyelerinden Cemil Özeren dahil olmak üzere, özel hayatlarındaki dostluğun kalıcı olması şartıyla birçok üye değiştirmiş ve 20'yi aşkın farklı müzisyenle çalışmışlardır. Ayna Grubu, TRT-Müzik kanalında yayınlanan ‘Aynadan Yansıyanlar’ programını yapmaktadır. Kurulduğu günden bu yana peşini hiç bırakmayan sadık bir dinleyici kitlesine sahiptir. Konserlerde gerek yeni, gerek yıllar ӧncesine ait parçaları meydanlara sӧyletmeyi başarmışlardır.

 

Başbakan Kılıçdaroğlu'nu Şişli'den vurdu

AK Parti'nin Konya kongresine sürpriz bir isim de katıldı. Konya Kongresi'ne Hamas lideri Halit Meşal de katıldı. Davutoğlu'ndan önce kürsüye çıkan Hamas Lideri Halit Meşal burada bir konuşma yaptı.

Meşal'in ardından kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Konyalılar'ın Filistin meselesi noktasında gösterdiği duyarlılıktan bahsederek bir Filistinli'nin elini tutarak kendisine söylediği sözleri aktardı. Konuşmasında paralel yapıyı da değinip, hainlerin hesap vereceğini söyleyen Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise Şişli'deki mektup iddiası üzerinden yüklendi.





SİZE İKİ SELAM GETİRDİM

Konyalılar'ın Ak Parti'nin her zaman arkasında olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ''Size hürmetlerimle selam ediyorum. İki özel selamı daha iletiyorum. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğiniz destekten ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim size. O her yerde söyler ben de Konyalıyım diye. Size bu hafta ziyaret ettiğim Üsküp'ten de selamlar getirdim.'' dedi.

KUDÜS'E KONYALILAR SAHİP ÇIKTI

Kendisinden önce kürsüye çıkan Halit Meşal sözlerine de değinen Davutoğlu, ''İsrail bizim Kudüs'ümüzü baş şehir ilan ettiğinde tüm Konyalılar sokağa çıktı ve ''Kudüs bizim kıblemizdir'' diyerek Kudüs'e sahip çıktılar.'' diye konuştu.

''ARAKAN'I YALNIZ BIRAKMAYIN''

Davutoğlu bir Filistinli genç ile yaşadığı anısını da anlattı. Davutoğlu, bir Filistinli gencin elini tutarak kendisine, ''Filistin'e biz sahip çıkarız aman siz Arakan'ı yalnız bırakmayın.'' dediğini belirtti.



HAİNLER HESAP VERECEK

Gezi ve 17-25 Aralık operasyonlarına da değinen Davutoğlu, ''10 tane ağaç için Türkiye'yi kargaşa altında bıraktılar. Sonra 17-25 Aralık operasyonları ile içeride ve dışarıdaki hainler darbe girişiminde bulundular. Susturmak istedikleri ses Türkiye'nin sesiydi. Herkes hesap verecek. Yükselen Türkiye'nin önünü kesen herke hesap verecek. Milletten almadığı iradeyi kapalı kapılar ardında yönetmeye çalışanlar hesap verecek.'' dedi.



TEREDDÜT EDERSEK ALLAH ŞU CANIMIZI ALSIN

Yaşanan hadiselerde hainlerin dışarıdan gelen telkinlerle 30 Mart seçimlerde Ak Parti'nin tökezlemesini istediğini de ifade eden Davutoğlu, ''2015 seçimleri için koallisyonlar yapıyorlar. Tek tek gelmeyin topunuz hep birlikte gelin. Eğer bir an tereddüt edersek Allah şu emanetini alsın. '' diye konuştu.

AK PARTİ'NİN MAYASI TUTTU

Her gidilen ilde halkın kendilerini bağrına bastığına da değinen davutoğlu, ' Bu da demek oluyor ki Ak Parti'nin mayası tutmuştur. O yüzden evel Allah bu bayrak yere düşmeyecek.'' dedi.

KILIÇDAROĞLU ŞİŞLİ'NİN HESABINI VERSİN

''Biz dünyayı dolaşırken CHP'nin elindeki Şişli'de Cumhuriyet tarihi açısından bir ibretlik durum yaşanıyor.'' diye sözlerine devam eden Davutoğlu şöyle konuştu;

''Şimdi bir mektuptan bahsediyorlar. Şişli belediyesi adına mektup üzerinden sözler verildiği belirtiliyor. Ben aziz Şişlilere soruyorum söz konusu mektup doğru ise bu size saygısızlık değil mi, milli iradeye saygısızlık değil mi. Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi lazım. Daha Şişli'yi yönetemeyenler koca ülkeyi nasıl yönetecek. Kılıçdaroğlu iktidara gelirse Türkiye'yi Şişli'ye çevirir.''



İSTANBUL'DA ADAM MI YOKTU DA ANKARA'DAN GETİRDİNİZ

Konya'dan CHP İstanbul il başkanlığı konusuyla ilgili CHP'lilere de seslenen Davutoğlu  ''Kılıçdaroğlu, İstanbul'da İstanbul'u yönetecek biri yokmuydu da Ankara'dan birini getirip İstanbul'u yönettiriyor.'' dedi.

Davutoğlu konuşmasının sonuna doğru, ''Paralel çete ile yapılan işbirliğini çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın. Kim paralel çete ile işbirliği yaparsa  bunun hesabını verecek.'' dedi.

YORUMLAR 1
  • X Cihan 4 ay önce Şikayet Et
    Ayna Sen unutma beni şarkısını slow Türk radyo nostalji programında çalmış telefonuma kayıt altına almıştım şarkıyı da geçen aralık başı canlı söylemiştim programda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!