Cübbeli ve Gülen'den Badıllı için taziye mesajı

Cübbeli Ahmet Hoca ve Fethullah Gülen, dün hayatını kaybeden Abdulkadir Badıllı için taziye mesajı yayınladı.

Cübbeli ve Gülen'den Badıllı için taziye mesajı
Cübbeli ve Gülen'den Badıllı için taziye mesajı
GİRİŞ 27.12.2014 16:17 GÜNCELLEME 27.12.2014 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cübbeli Ahmet Hoca resmi twitter hesabında taziye mesajını bildirirken Fetullah Gülen de kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı Hoca için taziye mesajı yayınladı.

Cübbeli mesajında, Dinler arası diyalog üzerinden Cemaat'e göndermede bulunarak Abdülkadir Badıllı'nın "dinler arası diyalog"a karşı olduğunu vurgulaması dikkat çekti.

Cüppeli hoca taziye mesajında şunları aktardı; "Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin kıymetli talebelerinden Abdülkadir Badıllı Ağabeyimizin vefat haberini büyük bir hüzünle duymuş bulunmaktayım. Kendisini dergahında ziyarete gitmek ve Mevlânâ Hâlid'in cübbesini ziyaret etmek şerefine nâil oldum. Kendisi de bizi tevazuuyla ziyaret etti, Lalegül Fm'deki programımıza, canlı yayınımıza katıldı. Dinler arası diyaloga karşı olduğunu, Üstad Hazretleri'nin bu işlerden berî olduğunu açıkça beyan etti. Gerçekten kendisi o câmiâlar içerisinde ilimle iştigal eden ve eşine az rastlanan çok kıymetli bir abimiz idi. Cenab-ı Mevla'dan kendisine ğarga-i ğarik rahmetler niyaz ederim, geride bıraktığı keder dide ailesine de sabr-ı cemil, ecr-i cezil talep ederim.”

GÜLEN DE BADILLI HOCA'YI UNUTMADI

Cübbeli Ahmet Hoca'nın ardından Fethullah Gülen Abdulkadir Badıllı için bir taziye mesajı yayınladı. Gülen, Badıllı Hocaya  'Muhterem Abdülkadir Badıllı Ağabey' şeklinde hitapta bulundu. Gülen’in taziye mesajı şöyle; Vefa ve sadakatle Risale-i Nur hizmetine vakf-ı hayat eden, bu yolda pek çok ilmi eser kaleme alan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Muhterem Abdülkadir Badıllı Ağabey'in vefatı münasebetiyle Kendilerine Cenab-ı Haktan Rahmet ve mağfiret diler, aile ve yakınlarına, yol arkadaşlarına sabr-ı cemil niyaz ederim