DİSK'ten Kırklareli'nde asgari ücret ve taşeronlaşma mitingi

Asgari ücretin net bin 800 liraya yükseltilmesini ve taşeronlaşmanın önüne geçilmesini isteyen DİSK üyeleri, Lüleburgaz'da miting düzenledi

DİSK'ten Kırklareli'nde asgari ücret ve taşeronlaşma mitingi
DİSK'ten Kırklareli'nde asgari ücret ve taşeronlaşma mitingi
GİRİŞ 27.12.2014 16:33 GÜNCELLEME 27.12.2014 16:33

Asgari ücretin net bin 800 liraya yükseltilmesini ve taşeronlaşmanın önüne geçilmesini isteyen DİSK üyeleri, Lüleburgaz'da miting düzenledi.

Kaymakamlık önünde toplanan grup, "asgari ücret bin 800 net", 'kahrolsun ücretli kölelik düzeni'', ''iş, ekmek, özgürlük'' yazılı pankartlarla sloganlar eşliğinde Kongre Meydanı'na yürüdü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, grup adına yaptığı açıklamada, bu yıl iş kazalarında çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

İşçi ölümlerinden hükümetin sorumlu olduğunu ileri süren Beko, Türkiye'de taşeron sistemin sona ermesi için mücadele ettiklerini kaydetti.

İş kazalarının tedbirlerle önlenebileceğini ifade eden Beko, ''İş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. İş kazalarından Başbakan da bakanlar da sorumludur. AKP Hükümeti, hiçbir tedbir almıyor. Taşeron sistemi bu ülkede kesinlikle yıkılacak, taşeron işçiler kadrolu olacak. Bu nedenle mitingler, yürüyüşler, eylemler yaptık. sesimizi duyurabilmek için mücadele ettik'' diye konuştu.

İşçilerin hak ettikleri yerde olmadığını savunan Beko, DİSK üyelerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, yerel sanatçılar Gökhan ve Özcan konser verdi.

Grup, bir süre slogan atarak dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!