Cizre'deki gerginlik

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Bazılarına burada laikçi olmayan, mütedeyyin Kürtleri ve örgütlü yapılarını tasfiye etme görevi verilmiş. Yapılan bölgede mütedeyyin Kürtleri tasfiye projesidir"

Cizre'deki gerginlik
Cizre'deki gerginlik
GİRİŞ 27.12.2014 17:20 GÜNCELLEME 27.12.2014 17:20

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin, "Bazılarına burada laikçi olmayan, mütedeyyin Kürtleri ve örgütlü yapılarını tasfiye etme görevi verilmiş. Yapılan bölgede mütedeyyin Kürtlerin tasfiye projesidir" dedi.

Yılmaz, partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırıların yeni olmadığını, geçtiğimiz haftalarda üyelerine ve mütedeyyin kişilerin evlerine yönelik silahlı saldırılarda bulunulduğunu söyledi.

"Saldırılar kameralar tarafından kaydedildiği halde DBP eş başkanı kendisine yakışan bir şekilde olayları tersyüz ederek partililerimiz tarafından saldırı yapıldığını iddia etmiştir" diyen Yılmaz, gerçeğin üzerinin örtülemeyeceğini belirtti.

Bölgede örgütlü olduklarını dile getiren Yılmaz, "Türk solunun gazına gelerek burada dindar Kürtleri tasfiye etmeye çalışıyorlar. Uluslararası güçlerin Kobani ve başka yerlerde onlara verdiği uluslararası desteğe duyulan minnet gereği burada laikçi olmayan mütedeyyin Kürtleri ve örgütlü yapılarını tasfiye etme görevi verilmiş bazılarına. Yapılan da bölgede mütedeyyin Kürtleri tasfiye projesidir. HÜDA-PAR üzerinden bunu yapıyorlar çünkü en örgütlü yapı HÜDA-PAR'dır."

Terör örgütü yandaşlarının Cizre'de hendek kazarak, yol kapatarak parti üyelerini mahalleden çıkartmaya çalıştıklarını ileri süren Yılmaz, "Bu bölgenin bir gerçeğiyiz ve burada siyaset yapmaya devam edeceğiz. Siyasetin dili bu değildir. Silahın olduğu yerde siyaset olmaz. Namlunun ucuyla, tehditle ve baskıyla değil. Silahlarını sivil halkın üzerilerinden çeksinler" diye konuştu.

Yılmaz, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin kendisini telefonla aradığını ve yaşananlardan üzüntü duyduğunu ilettiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'