5 eski polis müdürü tutuklandı

14 Aralık operasyonu kapsamında 5 eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy tutuklandı.

5 eski polis müdürü tutuklandı
5 eski polis müdürü tutuklandı
GİRİŞ 27.12.2014 23:27 GÜNCELLEME 28.12.2014 00:24

Emniyetteki 22 Temmuz tarihli "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, 14 Aralık tarihli İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturmasında da tutuklandı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR
Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube amirlerinden Kazım Aksoy'un "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Öğlen saatlerinde başlayan sorgu işlemi yaklaşık 9 saat sürdü. Tutuklama kararının ardından 5 kişi, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Atayün ve Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, bu soruşturmadan önce yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen "yasa dışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlarına konu, 22 Temmuz tarihli İstanbul emniyetindeki "paralel yapı" soruşturması kapsamında da tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 Aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da yer aldığı 4 kişi tutuklanmış, gazeteci Ekrem Dumanlı ile 7 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, 1 kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA